Perceptie: Een Uniek Houten Café in Seoul

Een Meesterwerk van Haejun Jung - Feelament

Inleiding

Perceptie is een charmant café gelegen op de hoek van een rustige buurt in Seoul, Zuid-Korea. Als branding- en interieurontwerper van dit project werd ik geïnspireerd door de naam van het café. Perceptie is iets heel persoonlijks en privé, gebaseerd op onze individuele ervaringen. Maar hebben we ooit nagedacht over het feit dat andere mensen dezelfde gevoelens en gedachten kunnen hebben als wij? Dit idee vormde de basis van ons ontwerp voor dit café.

Perceptie is een café met een warme, houten uitstraling. Het centrale openbereidingsgebied biedt een schone en uitgebreide ervaring van de barista's aan klanten, of ze nu aan de bar zitten of aan een tafel. Het meest opvallende element aan het plafond is de "Shading tree", die begint aan de achterkant van het bereidingsgebied en zich uitstrekt over de klantenzone, waardoor de hele sfeer van het café wordt bepaald. Deze unieke constructie creëert een ongebruikelijk ruimtelijk effect en biedt een medium voor mensen die willen genieten van een heerlijke kop koffie en hun gedachten willen laten afdwalen.

De "Shading tree" is vervaardigd met behulp van digitale fabricagetechnologie. Het digitale volume is geoptimaliseerd en geëvalueerd in een virtuele ruimte om een betere akoestische prestatie te bereiken. Vervolgens is de hoeveelheid materiaal bepaald en de constructiemethode vastgesteld. Er is zelfs berekend waar het meer dan een halve ton wegende plafond het beste bevestigd kan worden.

Met een oppervlakte van 53,3 vierkante meter en afmetingen van 9100 mm x 6550 mm, is Perceptie een intiem café dat een unieke ervaring biedt aan zijn bezoekers. Het is ontworpen met behulp van parametrisch en computationeel ontwerp, wat resulteert in een futuristische uitstraling die toch warm en uitnodigend is.

Perceptie is ontworpen om een gezellige en comfortabele plek te zijn voor de buurtbewoners. Het centrale bereidingsgebied met de "Shading tree" als middelpunt zorgt voor een focus op de barista's en biedt tegelijkertijd comfort aan de klanten. Het idee achter dit ontwerp is dat de ruimtelijke sfeer niet alleen wordt bepaald door fysieke elementen, maar ook door de interactie tussen mensen.

Dit project begon in december 2018 en werd voltooid in april 2019 in Seoul, Zuid-Korea. Gedurende het ontwerpproces hebben we ons gericht op het creëren van een warme en vriendelijke sfeer, ondanks het gebruik van geavanceerde technologieën zoals digitale fabricage en parametrisch ontwerp.

Perceptie heeft de Platinum A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent uitzonderlijke ontwerpen die getuigen van professionaliteit, genialiteit en bijdragen aan het welzijn van de samenleving. Het ontwerp van Perceptie gaat verder dan de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie en draagt bij aan het verbeteren van de wereld.

Perceptie is niet zomaar een café. Het is een plek waar mensen samenkomen, hun gedachten laten afdwalen en genieten van een heerlijke kop koffie. Het unieke ontwerp en de warme sfeer maken van Perceptie een must-visit bestemming in Seoul.

Afbeeldingen: ⓒFeelament, Perception, 2020.

Auteursrecht: Copyrights behoren toe aan Feelament LLC., 2019. Handelsmerk 2019 Perception Coffee.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Haejun Jung
Afbeeldingscredits: Image #1-5: ⓒFeelament, Perception, 2020.
Projectteamleden: Haejun Jung
Projectnaam: Perception
Projectklant: Haejun Jung


Perception IMG #2
Perception IMG #3
Perception IMG #4
Perception IMG #5
Perception IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp