Prints: Een Duurzame Tafelgerei Collectie Geïnspireerd door Bedreigde Diersoorten

Ontwerper Reyhan Tuncer creëert een unieke collectie van 100% gerecyclede materialen

De Prints-collectie, ontworpen door Reyhan Tuncer, is een duurzame tafelgerei collectie die de aandacht vestigt op bedreigde diersoorten. Elk stuk is geïnspireerd door de voetafdrukken van deze dieren en gemaakt van 100% gerecyclede industriële afvalstoffen.

De Prints-collectie is geboren uit het motto "Wat we van de aarde nemen, geven we terug". De collectie is een samenwerking met WWF-Turkije en heeft als doel het bewustzijn te vergroten over de bedreigde diersoorten. Elk stuk in de collectie draagt de afdrukken van deze dieren, waardoor de gebruiker een tastbare herinnering krijgt aan de noodzaak om onze planeet te beschermen.

Wat de Prints-collectie uniek maakt, is de duurzaamheid en milieuvriendelijkheid van de producten. Ze zijn gemaakt van 100% gerecyclede industriële afvalstoffen, in lijn met Bonna's streven naar efficiëntie in het gebruik van natuurlijke hulpbronnen en duurzaamheid in de productie. De collectie nodigt de gebruiker uit om deel te nemen aan deze transformatie vanaf hun eettafel.

De producten worden gemaakt met behulp van de persgiettechniek, waarbij 100% gerecyclede industriële afvalstoffen worden gebruikt. De technische specificaties van de producten variëren, met afmetingen variërend van 230mmx25mm tot 160mmx60mm en 110mmx50mm.

De collectie bestaat uit platte serveerschalen, kommen, diepe borden en een kopje. De kleuren zijn geïnspireerd op handgemaakt aardewerk, wat bijdraagt aan de aardse en natuurlijke uitstraling van de producten. Elk stuk draagt de afdrukken van bedreigde dieren zoals de zwarte neushoorn, de kraanvogel, de nijlpaard, de blauwe vinvis en het damhert.

De Prints-collectie heeft de uitdagingen van het creëren van een duurzaam en milieuvriendelijk product overwonnen. De producten zijn niet schadelijk voor de gezondheid, vaatwasmachinebestendig en krasbestendig. Bovendien draagt elke aankoop bij aan de donaties aan WWF-Turkije, waardoor de toekomst van bedreigde diersoorten wordt ondersteund.

De Prints-collectie is bekroond met de Iron A' Bakeware, Tableware, Drinkware and Cookware Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ahmet Osman PEKER
Afbeeldingscredits: Collaboration with WWF Türkiye
Projectteamleden: Reyhan Tuncer
Projectnaam: Prints
Projectklant: Ahmet Osman PEKER


Prints  IMG #2
Prints  IMG #3
Prints  IMG #4
Prints  IMG #5
Prints  IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp