Innovatief Design Verheft Koffiemalen tot Kunst

Phantox Pro: Een Revolutie in de Wereld van Koffiemolens

Geïnspireerd door de precisie van cameralenzen, introduceert Mavo een koffiemolen die het bereiden van koffie transformeert tot een interactieve ervaring.

De Phantox Pro, ontworpen door het innovatieve team van Mavo, is niet zomaar een koffiemolen. Het is een toonbeeld van vakmanschap en vernieuwing, waarbij de gebruiker centraal staat. De koffiemolen, geïnspireerd door de diafragma's van cameralenzen, biedt een unieke draaiknop voor hyperfijne afstelling, waardoor de gebruiker de maalgraad nauwkeurig en spelenderwijs kan instellen. Deze functionaliteit maakt van het koffiemalen niet alleen een routineklus, maar ook een boeiend onderdeel van het koffiezetproces.

Wat de Phantox Pro onderscheidt van andere koffiemolens, is de gepatenteerde Starblade maalschijf met een diameter van 45mm. Deze maalschijf is ontworpen om de zoetheid en helderheid van de koffie te versterken, wat resulteert in een superieure maalkwaliteit. De draaiknop biedt 120 instellingen binnen een 360-graden rotatie, waardoor de molen geschikt is voor elke koffiesoort, van espresso tot cold brew.

De Phantox Pro is vervaardigd uit metaal met behulp van 5-assige CNC-bewerking, wat resulteert in een verfijnde mechanische esthetiek. De centrale as, gestabiliseerd door drie lagers, zorgt voor een nauwkeurigheid van minder dan 3 micron. De maalschijf, gemaakt van 420 roestvrij staal, versterkt de algehele sterkte en de fijn gegraveerde oppervlakte biedt een antislip grip.

De interactie met de Phantox Pro is intuïtief en gebruikersvriendelijk. De markeringen onder de draaiknop leiden de gebruiker bij het selecteren van de ideale maalinstelling voor verschillende koffiesmaken. De ontwerpers hebben zich gericht op het verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie van het handmatig malen van koffie, wat heeft geleid tot een molen die niet alleen functioneel is, maar ook een genot om te gebruiken.

Het ontwerp en de ontwikkeling van de Phantox Pro begonnen in december 2021 in Guangzhou en in juni 2023 werd het product geïntroduceerd op de Chinese markt. De ontwerpers hebben zich gericht op het verbeteren van de tekortkomingen van traditionele handmolens, wat heeft geresulteerd in een molen die zowel de zoetheid als de helderheid van de koffie verbetert.

De Phantox Pro is niet alleen een praktisch keukenapparaat, maar ook een kunstwerk dat de koffiebereiding naar een hoger niveau tilt. Het ontwerp, dat de functionaliteit en esthetiek van cameralenzen omarmt, biedt een speelse draai aan de dagelijkse koffieroutine. De molen is bekroond met de Gouden A' Design Award in 2024, een erkenning voor producten en ideeën die de kunst, wetenschap, design en technologie vooruit helpen en een significante impact hebben op de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mavo
Afbeeldingscredits: Mavo
Projectteamleden: Xiaofeng Liu Jianhe Liao Qingping Kong
Projectnaam: Phantox Pro
Projectklant: MAVO


Phantox Pro IMG #2
Phantox Pro IMG #3
Phantox Pro IMG #4
Phantox Pro IMG #5
Phantox Pro IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp