Panda-thema theeset brengt vreugde en harmonie in theetijd

Een unieke en schattige toevoeging aan uw tafel

Deze panda-thema theeset brengt vreugde en ontspanning voor theeliefhebbers, zowel thuis als onderweg. Daarnaast kan de theeset dienen als decoratie op eettafels of boekenplanken.

De ontwerpers Yan Luo en Jianan Yu hebben de essentie van panda's, namelijk schattigheid, verwerkt in het ontwerp van deze theeset. De oren van de panda op het deksel van de theepot dienen als handvat, terwijl de ogen van de panda dienen als onderzetters voor de theekopjes. De theeset combineert glanzende witte en matte zwarte oppervlakken om een prettige gebruikservaring te creëren.

Deze panda-thema theeset brengt vreugde en harmonie in theetijd. Door gebruikerstests en analyse van gewoonten hebben de ontwerpers de componenten en de algehele grootte van de set geoptimaliseerd, waardoor het product zowel qua uiterlijk als gebruiksvriendelijkheid uitblinkt. De theeset voegt vreugde toe, zowel thuis als onderweg. Bovendien kan het dienen als decoratie op eettafels of boekenplanken.

De theepot heeft een afmeting van 170 mm breed, 120 mm diep en 90 mm hoog. De theekopjes hebben een afmeting van 60 mm breed, 60 mm diep en 40 mm hoog. De theeset is gemaakt van keramiek.

Het project is gestart in februari 2020 in ChongQing en afgerond in juli 2020, ook in ChongQing.

De ontwerpers hebben onderzoek gedaan naar de essentie van panda's en hebben designelementen vereenvoudigd om te combineren met de praktische structuur van de theepot en -kopjes. Door gebruikerstests en gewoonteanalyse hebben ze de set geoptimaliseerd, zodat het product er prachtig uitziet, intuïtief te gebruiken is en duurzaam is. Daarnaast zijn verschillende materialen getest, waarbij glanzende witte en matte zwarte oppervlakken zijn gecombineerd om een prettige gebruikservaring te creëren. Het eindproduct combineert functionaliteit, esthetiek en technologie.

De belangrijkste technologische uitdaging was het verkrijgen van een juist oppervlak van de objecten. Het is namelijk moeilijk om een uniforme kromming te krijgen in keramiek, vooral in porselein. Dit probleem is opgelost door gebruik te maken van 3D-modellering en 3D-printen, waarna massaproductie plaatsvond op basis van het 3D-model.

Deze panda-thema theeset brengt vreugde en harmonie in theetijd voor theeliefhebbers. De ontwerpers hebben de essentie van panda's geëxtraheerd en designelementen vereenvoudigd om te combineren met de praktische structuur van de theepot en -kopjes. Door gebruikerstests en gewoonteanalyse is het eindproduct prachtig qua uiterlijk, intuïtief in gebruik en duurzaam geworden. De theeset combineert glanzende witte en matte zwarte oppervlakken om een prettige gebruikservaring te creëren. Kortom, de theeset voegt vreugde en ontspanning toe voor theeliefhebbers, zowel thuis als onderweg. Daarnaast kan het dienen als decoratie op tafels.

Afbeeldingen: Yan Luo, Jianan Yu, 2020.

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yan Luo, Jianan Yu
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Yan Luo, Jianan Yu, 2020. Image #2: Photographer Yan Luo, Jianan Yu, 2020. Image #3: Photographer Yan Luo, Jianan Yu, 2020. Image #4: Photographer Yan Luo, Jianan Yu, 2020. Image #5: Photographer Yan Luo, Jianan Yu, 2020. Video Credits: Yan Luo, Jianan Yu, 2020.
Projectteamleden: Designer: Yan Luo Designer: Jianan Yu
Projectnaam: The Panda Themed
Projectklant: Yan Luo, Jianan Yu


The Panda Themed IMG #2
The Panda Themed IMG #3
The Panda Themed IMG #4
The Panda Themed IMG #5
The Panda Themed IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp