Revolutionair Drinkgemak: De Satellite Cup

Richie Ma's innovatieve ontwerp vermindert afleiding tijdens het rijden

De Satellite Cup, een baanbrekend ontwerp van Richie Ma, belooft de veiligheid van bestuurders te vergroten door een eenvoudig te bedienen openingssysteem.

In een wereld waar multitasking steeds vaker voorkomt, ook achter het stuur, biedt de Satellite Cup een innovatieve oplossing om afleiding te verminderen. Dit unieke ontwerp maakt gebruik van een magnetisch attractiesysteem waardoor de beker in elke richting kan worden geopend of gesloten. Het is een antwoord op de statistieken die aantonen dat afleiding een significante oorzaak is van verkeersongevallen.

De Satellite Cup onderscheidt zich door een dubbelwerkend waterblokkeerelement dat de wateruitlaat en luchtinlaat op dezelfde as plaatst. Dit ingenieuze ontwerp zorgt ervoor dat met een simpele duw de beker geopend of gesloten blijft, zonder dat de richting van de duw uitmaakt. Het resultaat is een gebruiksvriendelijke drinkervaring die de veiligheid tijdens het rijden ten goede komt.

Richie Ma en zijn team hebben de cup vervaardigd uit voedselveilig polypropyleen voor de deksel en stopper, en roestvrijstaal voor de tumbler. De technische specificaties, waaronder de afmetingen en capaciteit, getuigen van een doordacht ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is.

De ontwikkeling van de Satellite Cup was een uitdaging op zich. Het team moest een manier vinden om de magneten te verbergen en tegelijkertijd te zorgen voor een betrouwbare werking. Na veel testen en aanpassingen werd een methode van rotatie-fusielassen gekozen om de magneten veilig en onzichtbaar te houden.

De Satellite Cup is niet alleen een toonbeeld van innovatief design, maar ook een product dat bijdraagt aan de verkeersveiligheid. Het project, dat in mei 2022 begon en in maart 2023 in Shanghai werd afgerond, is een prachtig voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een betere wereld. Het succes van de Satellite Cup is bekroond met de prestigieuze Iron A' Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met de Satellite Cup heeft Richie Ma een product ontworpen dat niet alleen het dagelijks leven vergemakkelijkt, maar ook de veiligheid op de weg significant kan verbeteren. Het is een design dat laat zien hoe innovatie en technologie kunnen samenkomen om praktische en veilige oplossingen te bieden voor alledaagse problemen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Shanghai Grand Trade Co.,Ltd.
Afbeeldingscredits: Image #all: Designer MACHUANQI, Rendering, 2022.
Projectteamleden: Designer: Richie Ma Jikai Bao Director: Sharlene Tai
Projectnaam: Satellite
Projectklant: Shanghai Grand Trade Co.,Ltd.


Satellite IMG #2
Satellite IMG #3
Satellite IMG #4
Satellite IMG #5
Satellite IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp