De Hemelse Trommel van Aarde en Hemel

Een Ode aan Heldenmoed in Verpakking door Hai Zhu

In een samensmelting van historische eerbetoon en moderne verpakkingskunst, onthult Hai Zhu's 'De Trommel van Hemel en Aarde' een unieke Baijiu-verpakking geïnspireerd door de legendarische Guo Ziyi.

De verpakking van de 25kg Baijiu, geïnspireerd door de oorlogstrommels van de heldhaftige Fenyang Heer Guo Ziyi, is verrijkt met elementen als trommelstokken, draken en Pixiu-beesten. Deze symbolen van strijdlust en krijgsmacht maken het niet alleen tot een gedenkwaardige drank voor het Jaar van de Draak, maar ook tot een verzamelbaar kunstobject. De kalligrafie van Yan Zhenqing verleent het product een diepere culturele betekenis en emotionele waarde.

De keuze voor hoogwaardige materialen, gecombineerd met technieken als vergulden en embossing, waarborgt een goede textuur en rijke visuele effecten. Dankzij de perfecte combinatie van voortreffelijk vakmanschap en designconcept straalt de verpakking waardigheid en elegantie uit, zowel visueel als tactiel.

Met afmetingen van 565 mm x 209 mm x 742 mm is de verpakking niet alleen indrukwekkend qua formaat, maar ook in zijn technische specificaties. De verpakking is een toonbeeld van de Qing-smaak in Chinese Baijiu, waarbij de oorlogstrommels van Guo Ziyi en de Chinese geluksdieren, waaronder draken en Pixiu's, een prominente rol spelen.

De interactie met de verpakking versterkt de visuele connectie met de inspiratiebron. De in reliëf aangebrachte draak en kalligrafie zorgen voor een aantrekkelijk 3D-effect, wat de consument tactiel genoegen verschaft en bijdraagt aan een boeiende interactieve ervaring. Bovendien kunnen de trommelstokken aan beide zijden gebruikt worden als containers, waardoor gebruikers het product kunnen delen met vrienden tijdens het genieten van de drank.

Het ontwerpteam heeft zorgvuldig verschillende designelementen overwogen om ervoor te zorgen dat de verpakking zijn spirituele essentie nauwkeurig overbrengt. De uitdaging lag in het uniek maken van het product. Door de oorlogstrommel van de historische figuur Generaal Guo Ziyi en het kalligrafische werk van Yan Zhenqing als designthema's te adopteren, vermengt de verpakking militaire kracht met culturele betekenis, waardoor het product een unieke waarde krijgt.

De verpakking is een eerbetoon aan historische figuren en artistieke werken, die op slimme wijze een reeks culturele elementen integreert met moderne ontwerptechnieken. Het doel is om liefde voor en reflectie op de traditionele cultuur op te wekken. Met zijn rijke culturele betekenis en hoge emotionele waarde verbetert de verpakking de emotionele connectie tussen consumenten en het product, en biedt het hen een verrijkte interactieve ervaring bij het proeven van de drank.

Dit ontwerp werd bekroond met de IJzeren A' Verpakkingsontwerp Award in 2024. De IJzeren A' Design Award wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van best practices uit de industrie en bekwame technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chengdu Fenggu Muchuang
Afbeeldingscredits: Chengdu Fenggu Muchuang
Projectteamleden: Hai Zhu
Projectnaam: The Drum of Heaven and Earth
Projectklant: Shanxi Fenyangwang Wine Industry Co., Ltd.


The Drum of Heaven and Earth IMG #2
The Drum of Heaven and Earth IMG #3
The Drum of Heaven and Earth IMG #4
The Drum of Heaven and Earth IMG #5
The Drum of Heaven and Earth IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp