Barware Serie 'Joy' Wint Prestigieuze A' Design Award

Een Unieke Fusie van Natuur en Geometrie

De 'Joy' barware serie, ontworpen door Umut Sinan Karaca, is bekroond met de Platinum A' Design Award. Deze serie onderscheidt zich door een samensmelting van natuurlijke vormen en geometrische lijnen, geïnspireerd op de gedroogde vrucht van de paradijspalm.

De 'Joy' collectie is een esthetisch en ergonomisch wonder, bestaande uit een breed scala aan glazen die in elke behoefte voorzien. De serie is vervaardigd uit één stuk persglas, wat zorgt voor een kosteneffectieve en efficiënte productie. De vormgeving en gravures van de glazen bieden niet alleen een comfortabele grip, maar dragen ook bij aan het gevoel van plezier en geluk, zoals de naam al doet vermoeden. De open mond van de glazen zorgt bovendien voor extra comfort bij het nuttigen van warme dranken.

De 'Joy' serie is het resultaat van een project dat startte in februari 2023 en voltooid werd in december 2023. Het werd voor het eerst tentoongesteld op de Frankfurt Ambiente beurs in 2024. Deze collectie is het resultaat van uitgebreid onderzoek naar het creëren van een glinsterend en glamoureus product tegen lage kosten. Er werd gestreefd naar een klassieke stijl die dicht bij traditionele esthetiek blijft, maar ook hedendaagse trends met gesneden gravures omarmt.

De grootste uitdaging in het ontwerpproces was het ontwikkelen van een glasvorm die voldeed aan de productievereisten van de enkelvoudige persmethode qua hoek en vorm. Het ontwerp onderging drie vormveranderingen om de vloeiendheid van de vorm en de hoeken voor de mallen te optimaliseren. De efficiëntie van de productie was een cruciaal punt voor de fabriek, dus de vorm moest zowel de visie van de ontwerper als de eisen van de fabriek bevredigen.

De 'Joy' serie biedt een uitgebreid assortiment aan glazen, zowel met als zonder steel. Geïnspireerd door de vrucht van de paradijspalm, is het een sprankelend en aangenaam aanvoelend ergonomisch product. De tussenruimtes van de lineaire gravures zijn zorgvuldig ontworpen, met aandacht voor het gevoel van grip. Naast zijn klassieke uiterlijk, is het getransformeerd tot een tijdloos ontwerp met subtiele, fijne snijgravures.

Alle producten uit de 'Joy' serie zijn geregistreerd in Turkije, de EU, de VS en Rusland. Deze erkenning door de Platinum A' Design Award bevestigt de wereldklasse en uitzonderlijke innovatie van het ontwerp, dat professionaliteit, genialiteit en een bijdrage aan het maatschappelijk welzijn tentoonspreidt. Het is een bekroning die de grenzen van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie verlegt en de wereld een betere plek maakt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sisecam
Afbeeldingscredits: Sisecam
Projectteamleden: Umut Sinan Karaca
Projectnaam: Joy
Projectklant: Sisecam


Joy IMG #2
Joy IMG #3
Joy IMG #4
Joy IMG #5
Joy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp