Pinguïn Thermoskan: Een Bionisch Ontwerp dat Warmte Uitstraalt

Een Unieke en Charmante Manier om Warme Dranken Te Genieten

In de winter moeten we de koude handgreep vasthouden om warm water uit een thermoskan te halen. We willen mensen graag een thermoskan bieden die niet alleen de inhoud warm houdt, maar er ook warm uitziet aan de buitenkant. Een pinguïn kwam in ons op, het leeft in het extreem koude Zuidpoolgebied, maar zijn mollige en schattige lichaam straalt nog steeds warmte uit. We hopen dat deze kan warmte naar je toe kan brengen, diep van binnen.

De Pinguïn Thermoskan is een bionisch ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Het heeft de vorm van een pinguïn, met zijn mollige en lieve uitstraling. Deze vorm maakt het niet alleen levendiger en interessanter, maar ook gemakkelijker in gebruik, zelfs voor ouderen en kinderen. Het deksel heeft aan de voorkant een verhoogde rand, vergelijkbaar met de snavel van een pinguïn, om te voorkomen dat stof in de schenktuit valt. Aan de achterkant van het deksel is een verhoogde rand om gebruikers te helpen het deksel gemakkelijk vast te draaien. De binnenste glazen tank is koper bekleed en kan na 6 uur water op 80°C houden, heet genoeg voor thee of koffie.

De Pinguïn Thermoskan is gemaakt van hoogwaardig PP-materiaal, waardoor het duurzaam en gemakkelijk te reinigen is. De dubbelwandige glazen binnenkant is koper bekleed, wat zorgt voor uitstekende isolatieprestaties. Het kleine formaat van de schenktuit draagt bij aan de isolatie en voorkomt warmteverlies.

Deze charmante thermoskan heeft een handvat dat loodrecht op het zwaartepunt is geplaatst, waardoor het natuurlijk naar voren helt wanneer mensen het vasthouden. Dit maakt het gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor ouderen en kinderen. Met de knop bovenop kan de waterstroom worden gecontroleerd.

Het ontwerpproces van de Pinguïn Thermoskan begon in november 2018 in Hangzhou, China, en werd in juli 2019 voltooid. Sindsdien zijn er meer dan 45.000 exemplaren online verkocht in het afgelopen half jaar.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit het idee dat warmte niet alleen een tastbaar gevoel is, maar ook een gevoel in de geest. Het ontwerp van deze thermoskan richt zich op het creëren van een gevoel van warmte bij mensen. Het vasthouden van deze kan voelt als het aanraken van een pinguïn in Antarctica.

De Pinguïn Thermoskan heeft verschillende uitdagingen overwonnen, waaronder het vinden van een manier om warmte over te brengen met behulp van gewone materialen. Het resultaat is een uniek en functioneel ontwerp dat zowel visueel aantrekkelijk als praktisch is.

Dit ontwerp heeft erkenning gekregen en is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. De Pinguïn Thermoskan is een voorbeeld van uitmuntendheid en wekt positieve gevoelens, verbazing en verwondering op.

Geniet van warme dranken op een unieke en charmante manier met de Pinguïn Thermoskan. Laat je verwarmen door zijn schattige uitstraling en uitstekende isolatieprestaties.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fa Zaiyong
Afbeeldingscredits: Fa Zaiyong
Projectteamleden: Tang Jiazheng Fa Zaiyong
Projectnaam: Penguin
Projectklant: Fa Zaiyong


Penguin IMG #2
Penguin IMG #3
Penguin IMG #4
Penguin IMG #5
Penguin IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp