Splashy: Een Verfrissend Ontwerp voor Kop en Schotel Sets

Ontworpen door Jessica Zhengjia Hu

Inleiding:

De schoonheid van vloeistofstromen wordt vastgelegd in het unieke ontwerp van Splashy, een collectie kop en schotel sets ontworpen door Jessica Zhengjia Hu. Geïnspireerd door het samensmelten van koffie en melk, weerspiegelt dit ontwerp de prachtige momenten waarop de oppervlaktebotsing onregelmatige spetters in de vorm van kronen creëert, die vervolgens samensmelten tot rimpelingen. Met een minimalistische esthetiek en gemaakt van glad porselein, voegen deze sets een vleugje elegantie toe aan elke tafelsetting.

De inspiratie voor Splashy kwam voort uit het observeren van koffiespetters en draaiende melkrimpels tijdens het inschenken van melk in de koffie. Terwijl zwarte koffie meestal sterk en bitter smaakt, is melk puur en glad. Wanneer deze twee tegenovergestelde vloeistoffen samenkomen, ontstaan er prachtige kronen en gemengde kleurrimpelingen. Dit symboliseert het idee dat we als individuen van elkaar kunnen verschillen, maar door open te staan voor communicatie met anderen die andere gedachten hebben, kunnen we verrassend nieuwe ideeën en inspiratie opdoen.

Wat Splashy onderscheidt van andere ontwerpen is de focus op het vastleggen van de schoonheid van vloeistofstromen. De willekeurige vormen van de kronen en rimpelingen worden gedreven door de natuurlijke kracht van vloeistoffen. Het gladde porselein voldoet aan de minimalistische esthetiek en zorgt voor een gevoel van reinheid en gemak. Deze unieke eigenschappen maken Splashy een ware blikvanger op elke tafel.

Om dit ontwerp te realiseren, maakte Jessica gebruik van 3D-modelleringssoftware. Met behulp van 3D-dynamische analyse werden de vloeistofstromen gesimuleerd en werden de vormen van de spetters en druppels gemanipuleerd. Mock-ups werden vervolgens gemaakt met behulp van 3D-printen, waarna de uiteindelijke producten werden vervaardigd uit porselein.

De specificaties van de Splashy kop en schotel sets zijn als volgt: - Kop: 111mm x 85mm x 57mm - Schotel: 210mm x 210mm x 60mm - Lepel: 33mm x 115mm x 18mm

Deze sets van kop en schotel kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. De kopjes kunnen drankjes serveren, terwijl de schotels kunnen dienen als dessert-, gebak- of fruitschalen. Het voedsel lijkt alsof het is ondergedompeld in verse melk wanneer het in het midden van de schotel wordt geplaatst, die een unieke spettervorm heeft met een rimpelbasis. Het gladde porselein zorgt voor een gevoel van reinheid en maakt het voedsel aantrekkelijker en hygiënischer. Daarnaast kunnen de schotels ook dienen als decoratieve elementen in huis.

Het Splashy-project begon in februari 2022 en werd voltooid in mei 2022 in Shenzhen, China. Tijdens het ontwerpproces werd uitgebreid onderzoek gedaan naar de bewegingen van vloeistoffen om de meest geschikte vormen voor de spetters en druppels te vinden. Verschillende factoren, zoals de dichtheid van de vloeistof, de snelheid van de stroming en de impacthoek, werden geanalyseerd en gesimuleerd met behulp van 3D-software.

Het grootste creatieve en technische uitdaging van dit project was het definiëren van de vormen van de spetters, druppels en rimpelingen. Het doel was om de willekeurigheid van vloeistoffen te behouden, zodat de vormen er realistisch en natuurlijk uitzien. Door gebruik te maken van 3D-dynamische simulatiesoftware konden de vloeistofstromen worden gesimuleerd en aangepast, waardoor de producten er minder kunstmatig uitzien wat betreft de vloeistofvormen.

Met Splashy heeft Jessica Zhengjia Hu een ontwerp gecreëerd dat de schoonheid van vloeistofstromen vastlegt en combineert met minimalistische esthetiek. Deze kop en schotel sets voegen een vleugje elegantie toe aan elke tafel en maken het serveren van drankjes en gerechten een ware beleving. Het gladde porselein en de unieke vormen van de spetters en rimpelingen maken van Splashy een ware eyecatcher.

Dit ontwerp is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Splashy wordt gerespecteerd vanwege de integratie van industriële beste praktijken en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jessica Zhengjia Hu
Afbeeldingscredits: Jessica Zhengjia Hu
Projectteamleden: Jessica Zhengjia Hu
Projectnaam: Splashy
Projectklant: Jessica Zhengjia Hu


Splashy IMG #2
Splashy IMG #3
Splashy IMG #4
Splashy IMG #5
Splashy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp