Softline: Een Veelzijdige Koffiekop en Kom

Een Innovatief Ontwerp van Ahmet Osman Peker

Deze designrecensie belicht het unieke en veelzijdige ontwerp van de Softline-koffiekop en kom, ontworpen door Ahmet Osman Peker. Het ontwerp combineert functionaliteit, draagbaarheid en speelsheid, waardoor het een perfecte keuze is voor koffieliefhebbers die onderweg zijn.

De Softline-kop is geïnspireerd door de wens om een andere ervaring toe te voegen aan de koffiecultuur. Koffie is voor velen een dagelijkse routine, maar met Softline wilden we verder gaan dan deze routine en een vleugje speelsheid toevoegen. Dankzij de verschillende kleurcombinaties, glanzende en matte oppervlakken en een breed scala aan kleuropties, kun je degene kiezen die bij jouw voorkeuren past. Draagbaarheid is ook belangrijk voor koffieverslaafde mensen, en we hebben hier rekening mee gehouden in ons ontwerp. Softline-koppen zijn altijd draagbaar dankzij de siliconen deksels en kunnen ook worden gebruikt als opbergcontainer en kom. Op deze manier biedt het de gebruiker vele voordelen zoals we beoogden.

Met het thema "To go Mug" is Softline ontworpen voor koffieliefhebbers. Dankzij de vorm kan het zowel worden gebruikt om koffie te drinken als als kom voor bijvoorbeeld granola, fruitsalade of smoothies. Het biedt warmte-isolatie met zijn siliconen deksel, terwijl het je eten of koffie veilig binnenin houdt. Het biedt ook een leuk gebruik dankzij de verschillende kleurcombinaties en glanzende en matte oppervlakken.

De Softline-koppen, die hun kleur krijgen door de speciaal ontwikkelde reactieve glazuurtechniek, worden geproduceerd met milieuvriendelijke en gezonde materialen. Ze voldoen aan de standaarden van een "To go" mok met een inhoud van 300cc en 350cc. De 300cc mok kan ook worden gebruikt als kom.

Softline-koppen bieden niet alleen een esthetische uitstraling en gebruiksgemak dankzij hun zachte vorm, maar dragen ook bij aan duurzaamheid. Ze zijn ontworpen om het gebruik van wegwerpbekers en plastic containers in de voedings- en drankenindustrie te verminderen. Dit maakt ze een milieuvriendelijk en herbruikbaar alternatief.

Als je een koffieliefhebber bent, kun je met Softline je eigen barista zijn. De vormen zijn geschikt voor allerlei soorten koffie en de producten benadrukken de smaken die je wilt ervaren.

Het Softline-ontwerp is gerealiseerd in de winter van 2021 in Istanbul, Turkije. Het is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar de behoeften van koffieliefhebbers en duurzaamheid in alledaagse producten.

De Softline-kop heeft de prestigieuze Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2023. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met de Softline-kop en kom kun je genieten van je favoriete drankjes en gerechten, waar je ook bent. Het ontwerp combineert functionaliteit, draagbaarheid en duurzaamheid op een unieke en speelse manier. Kies jouw favoriete kleur en geniet van de veelzijdigheid van Softline!


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ahmet Osman PEKER
Afbeeldingscredits: Ahmet Osman PEKER
Projectteamleden: Ahmet Osman Peker
Projectnaam: Softline
Projectklant: Ahmet Osman PEKER


Softline IMG #2
Softline IMG #3
Softline IMG #4
Softline IMG #5
Softline IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp