De Stroke: Een Typografische Koffiemok die Verbinding en Esthetiek Combineert

Een Uniek Ontwerp van Yiannis Ghikas

De Stroke is een typografische koffiemok die niet alleen functionaliteit biedt, maar ook een diepere betekenis heeft. Ontworpen door Yiannis Ghikas, is deze mok een eerbetoon aan de universele behoefte van de mensheid aan verbinding, eenheid en vrede. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail is de Stroke een ware blikvanger.

De inspiratie voor de Stroke komt voort uit het alomtegenwoordige apenstaartje (@) symbool, dat door het MoMA is uitgeroepen tot "het definiërende symbool van het computertijdperk". Deze koffiemok combineert typografie, industrieel design en langdurig experimenteren om een diepe en betekenisvolle ervaring te creëren. Het ontwerp is gebaseerd op het gouden ratio principe, wat zorgt voor een evenwichtige en esthetisch aantrekkelijke vorm.

Wat de Stroke onderscheidt van andere koffiemokken is niet alleen zijn unieke ontwerp, maar ook de materialen en productietechnieken die gebruikt zijn. Gemaakt van extra fijn wit porselein, heeft de mok een matte buitenkant en een glanzende binnenkant. Het logo van het merk, Letteres, is op de binnenkant van de mok gezeefdrukt in zilver. De mok wordt geleverd in een speciale doos, gemaakt van gerecycled papier, en bevat een boekje met een volledige beschrijving, historische referenties, productieproces en specificaties.

Met een capaciteit van 325 ml is de Stroke geschikt voor zowel warme als koude dranken. Hij is magnetron- en vaatwasmachinebestendig, waardoor hij gemakkelijk te gebruiken en schoon te maken is. De afmetingen van de mok zijn 10,0 cm hoog en 8,0 cm in diameter.

De Stroke is niet alleen een functioneel object, maar ook een gespreksstarter. Het apenstaartje aan de onderkant van de mok nodigt uit tot discussie en biedt een unieke manier om met elkaar in contact te komen. Het is een symbool van verbinding en nodigt uit tot het delen van gedachten en ideeën.

Het ontwerpproces van de Stroke heeft twee jaar geduurd en vond plaats in Athene, Griekenland. Het resultaat is een koffiemok die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een diepere betekenis heeft. Met zijn typografische symboliek en aandacht voor detail is de Stroke een ware kunstwerk.

De Stroke is onderdeel van een serie decoratieve en functionele objecten die hoogwaardig vakmanschap combineren met subtiele details en een vleugje typografie. Met zijn unieke ontwerp en diepere betekenis is de Stroke een must-have voor liefhebbers van design en kunst.

De Stroke heeft ook erkenning gekregen voor zijn uitstekende ontwerp. Het heeft de Bronze A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn unieke ontwerp, diepere betekenis en erkenning in de designwereld, is de Stroke een ware blikvanger en een must-have voor liefhebbers van design en kunst.

Afbeeldingen en video door: Math Studio


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Parachute Typefoundry
Afbeeldingscredits: Images and Video by: Math Studio
Projectteamleden: Designer: Yiannis Ghikas Creative Director: Panos Vassiliou
Projectnaam: The Stroke
Projectklant: Parachute Typefoundry


The Stroke IMG #2
The Stroke IMG #3
The Stroke IMG #4
The Stroke IMG #5
The Stroke IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp