Limpid Stream: Verfrissend Glaswerk Geïnspireerd door de Stroom van Water

Een Ontwerp van Keiji Ishikawa

Door middel van Japans Kiriko geslepen glas heeft het Limpid Stream-project tot doel om het menselijk leven te verrijken. Het idee van een Limpid Stream is ontstaan omdat op een bepaald moment de stroming van water in de natuur menselijke gevoelens genas en het ontwerppatroon geïnspireerd werd door het ritmische geluid van water.

Het ontworpen glaswerk is geïnspireerd op de Limpid Stream. Het heeft een prachtig visueel effect dat de geest verfrist in de stroming van water en mensen een gevoel van welzijn en gemoedsrust geeft. Bovendien maakt het drankjes en gerechten lekkerder. Dit ontwerp is een massa ritmisch gerangschikte kattenpupil en geeft je het gevoel alsof je comfortabel bent ondergedompeld in de stroming van water. Zoals je kunt zien, zijn er verschillende soorten glaswerk zoals wijnglazen, sakebekers, borden en whiskyglazen.

Het dubbelwandige glaswerk wordt zorgvuldig met de hand geslepen en gepolijst met behulp van de Japanse Kiriko-glastechnologie.

De afmetingen van het product zijn als volgt: In de hoofdafbeelding heeft het wijnglas een diameter van 58 mm en een hoogte van 150 mm, de sakebeker heeft een diameter van 60 mm en een hoogte van 60 mm. In optionele afbeelding #1 heeft het wijnglas een diameter van 68 mm en een hoogte van 174 mm. In optionele afbeelding #3 heeft het bord een diameter van 150 mm en een hoogte van 33 mm. In optionele afbeelding #4 heeft het whiskyglas een diameter van 77 mm en een hoogte van 92 mm.

De Limpid Stream-ontwerpen zijn geïnspireerd op de schoonheid van de natuur en de stroming van water. De glazen zijn zorgvuldig geslepen en gepolijst om een uniek visueel effect te creëren dat de geest verfrist en een gevoel van rust en welzijn geeft. Het ontwerp is niet alleen mooi, maar ook zeer glad en schokbestendig. De ondiepe sneden in de vorm van kattenogen zorgen voor een soepele aanraking en een prachtige reflectie wanneer er transparante dranken in worden geschonken.

Het Limpid Stream-project begon in mei 2019 in Tokushima, Japan en werd voltooid in december 2019. Het ontwerp kreeg een auteursrecht op geregistreerde ontwerpen in juli 2020 in Japan.

Om het project Limpid Stream te realiseren, was het nodig om een slijpmachine voor te bereiden om de vorm van de kattenpupil te snijden.

De wielen die in de slijpmachine worden verkocht aan gewone gebruikers kunnen de vorm van de kattenpupil niet snijden. Daarom heb ik de snijhoek van het wiel berekend en een aangepast wiel besteld bij een fabrikant van slijpmachines.

Het ontwerp Limpid Stream is een massa ritmisch gerangschikte kattenpupil en geeft mensen het gevoel alsof ze zich bevinden in de stroming van een waterval. Het bovenaanzicht van de kattenpupil is interessant omdat het de andere kattenpupillen weerspiegelt wanneer er transparante dranken in worden geschonken. Dit visuele effect verfrist de geest in de stroming van water en geeft mensen een gevoel van rust. Er zijn verschillende soorten Limpid Stream glaswerk, zoals wijnglazen, sakebekers, borden en whiskyglazen, die het dagelijks leven verrijken.

Video Credits: Het bovenaanzicht van het glaswerk dat gerealiseerd is door Limpid Stream is zo mooi alsof je je bevindt in de stroming van glinsterend water in de natuur, wat menselijke gevoelens heelt wanneer er water wordt ingeschonken, zoals te zien is in de video.

Intellectueel Eigendomsbericht: Gepatenteerd. Ontwerpregistratienummer 1663995, Keiji Ishikawa, 2020, Japan Patent Office.

Prijzen en Erkenningen: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design Award in 2021. De Bronzen A' Design Award wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden tentoonspreiden en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Keiji Ishikawa
Afbeeldingscredits: Video Credits: The top view of the glass tableware realized by Limpid Stream is so beautiful as if you filled in the flow of shining water in nature healed human feelings when water is poured, shown in the video.
Projectteamleden: Keiji Ishikawa
Projectnaam: Limpid Stream
Projectklant: Keiji Ishikawa


Limpid Stream IMG #2
Limpid Stream IMG #3
Limpid Stream IMG #4
Limpid Stream IMG #5
Limpid Stream IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp