Float: Een Duurzaam Alternatief voor Bubble Tea Cups

Een innovatief ontwerp van Fang Shih en Tian-Yu Wu

Bubble tea is een unieke streetdrinkcultuur in Taiwan. Helaas zorgt deze populaire drank voor een enorme hoeveelheid afval in de vorm van wegwerpbekers en plastic rietjes. Fang Shih en Tian-Yu Wu hebben met Float een oplossing bedacht die niet alleen duurzaam is, maar ook een betere drinkervaring biedt dan de traditionele wegwerpbekers.

Float is een herbruikbare beker die geen rietje nodig heeft, maar toch geschikt is voor het drinken van bubble tea. Het unieke ontwerp plaatst de tapioca balletjes bovenop de drank, zodat de thee en de balletjes tegelijkertijd in de mond komen wanneer je je hoofd achterover kantelt om te drinken. Bovendien wordt de thee gekoeld door het ijs voordat je ervan geniet, waardoor het probleem wordt opgelost dat de traditionele bekers ervoor zorgen dat je alleen het ongekoelde onderste deel van de drank drinkt.

Met Float willen de ontwerpers mensen aanmoedigen om herbruikbare bekers te gebruiken bij het kopen van bubble tea, om zo het aantal wegwerpbekers en plastic rietjes te verminderen. Het ontwerp is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. De beker is gemaakt van hoogwaardig plastic en siliconen, en is geschikt voor herhaaldelijk gebruik.

Het ontwikkelingsproces van Float was geen gemakkelijke opgave. Het vinden van de juiste balans tussen functionaliteit en gebruiksgemak was een uitdaging. Door middel van uitgebreid onderzoek en talloze aanpassingen slaagden de ontwerpers erin om een beker te creëren die zowel praktisch als aantrekkelijk is.

Float is niet alleen een slim ontwerp, maar ook een duurzame keuze. Door het gebruik van herbruikbare bekers zoals Float kunnen we de enorme hoeveelheid afval die gepaard gaat met bubble tea verminderen. Fang Shih en Tian-Yu Wu hebben met Float een belangrijke bijdrage geleverd aan het verminderen van plastic afval en het bevorderen van duurzaamheid.

Float heeft al erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. In 2020 werd het bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Bakeware, Tableware, Drinkware en Cookware Design. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die zowel praktisch als innovatief zijn, en voldoen aan professionele en industriële eisen.

Met Float laten Fang Shih en Tian-Yu Wu zien dat duurzaamheid en design hand in hand kunnen gaan. Dit innovatieve ontwerp biedt niet alleen een oplossing voor het afvalprobleem van bubble tea, maar zorgt ook voor een betere drinkervaring. Float is een inspirerend voorbeeld van hoe design kan bijdragen aan een duurzamere toekomst.

Afbeeldingen: Fotograaf Oni Lai

Intellectueel eigendom: Float is gepatenteerd onder patentnummer M584644, in handen van Wu, Tianyu en Shih Fang, en is gemaakt tussen november 2018 en december 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fang Shih
Afbeeldingscredits: All Images: Photographer Oni Lai
Projectteamleden: Fang Shih Tian-yu Wu
Projectnaam: Float
Projectklant: Fang Shih


Float IMG #2
Float IMG #3
Float IMG #4
Float IMG #5
Float IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp