CASTELLAR: Een Ordelijke en Efficiënte Oplossing voor Tailor Dames

Ontwerper: Fang Shih

Inleiding:

De tailor dames hebben een historische betekenis en zijn een gedeelde herinnering voor iedereen in Taiwan. Fang Shih wilde een geordende en handige werkomgeving creëren door de opslag van apparatuur te integreren. Hiermee wilde hij niet alleen de efficiëntie verbeteren, maar ook het professionele imago van tailor dames. Tijdens zijn onderzoek ontdekte hij dat kleermakers neigden om objecten op de naaimachine te plaatsen en er notities op te bevestigen met een magneet. Aangezien de meeste kleermakersgereedschappen van roestvrij staal zijn gemaakt, besloot hij de ruimte boven de machine te gebruiken in combinatie met magneten voor een effectievere opslag.

CASTELLAR is een set magnetische opbergcontainers die op de naaimachine kunnen worden geplaatst om het werkblad schoon te houden tijdens het werken. Het verbetert de bestaande opbergcontainers voor verschillende kleermakersgereedschappen. De spoelen worden opgeslagen in het brugdeel, waardoor de opslagruimte op het bureau wordt verminderd. Bovendien kunnen er meerdere spoelen tegelijkertijd worden geplaatst. De naalden worden door magnetische kracht aan het doosgedeelte bevestigd, en de naar beneden gerichte holle kegel voorkomt dat gebruikers zich prikken bij het pakken van de naalden. Daarnaast worden de verschillende naalden geclassificeerd met behulp van vier oppervlakken.

Deze unieke opbergoplossing is gerealiseerd door middel van plastic spuitgieten en magneten. De technische specificaties van CASTELLAR zijn 180mm x 90mm x 100mm. Het ontwerp is geïnspireerd door de behoefte van kleermakers om hun gereedschappen georganiseerd en binnen handbereik te houden tijdens het werken.

Tijdens het ontwerpproces kwam Fang Shih verschillende uitdagingen tegen. Er zijn namelijk veel soorten kleermakersgereedschappen en accessoires die tijdens het werk worden gebruikt. Het kostte hem veel tijd om ze te classificeren en te observeren wanneer en hoe ze worden gebruikt. Uiteindelijk vond hij een geschikte manier om ze op te bergen.

CASTELLAR biedt niet alleen een praktische oplossing voor het opbergen van kleermakersgereedschappen, maar draagt ook bij aan een geordende en professionele werkomgeving voor tailor dames. Het verbetert niet alleen de efficiëntie, maar ook het professionele imago van deze vakmensen.

CASTELLAR is een winnaar van de prestigieuze A' Design Award in de categorie Kunst en Kantoorbenodigdheden. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken. CASTELLAR draagt bij aan voldoening en positieve gevoelens, en draagt zo bij aan een betere wereld.

Afbeeldingen: Fotograaf WanLu Chung


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fang Shih
Afbeeldingscredits: All Images: Photographer WanLu Chung
Projectteamleden: Fang Shih
Projectnaam: Castellar
Projectklant: Fang Shih


Castellar IMG #2
Castellar IMG #3
Castellar IMG #4
Castellar IMG #5
Castellar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp