Serpentinata: Een 3D-geprinte pen die de impact van massaproductie vermindert

Een innovatief ontwerp van KAIRI EGUCHI

In de afgelopen jaren is het concept van digitale fabricage wereldwijd opgekomen als antwoord op het afvalprobleem van massaproductie. Het idee is om nieuwe productietechnologieën, zoals 3D-printers, te gebruiken om nieuwe producten te creëren die alleen voor één persoon geschikt zijn en die niet mogelijk zijn met massaproductie. Met dit doel voor ogen hebben we besloten om na te denken over producten die met digitale fabricage kunnen worden geproduceerd, en deze pen is ons eerste product.

In de snel veranderende samenleving is het probleem van afval tijdens massaproductie al tientallen jaren onopgelost gebleven, ten koste van het milieu. Het idee om nieuwe productietechnologieën te gebruiken om alleen producten te creëren die nodig zijn, is ons concept. Serpentinata, de 3D-geprinte pen, is ons eerste product en is ontworpen om de impact op het milieu te verminderen door alleen te produceren wat we nodig hebben.

Serpentinata is geïnspireerd op de Renaissance-techniek "Figura Serpentinata", die werd gecreëerd om een ​​gracieuzer en dynamischer gevoel te geven door een draaiende beweging toe te voegen aan het motief van het menselijk lichaam. Het heeft de betekenis van de ideeën die we uit het niets kunnen creëren, alleen gebaseerd op inspiratie. We hebben het ontworpen met de gedachte dat als intelligentie in een vorm zou worden gevisualiseerd, het er zo uit zou zien. En daarom is Serpentinata zo genoemd.

In een snel veranderende samenleving is het aanbod van producten verzadigd geraakt. De productie- en verkoopcyclus van "meer produceren dan de vraag" en "goedkoop verkopen als ze overblijven" is al tientallen jaren onveranderd gebleven, ten koste van het milieu. Het idee om nieuwe productietechnologieën te gebruiken om producten te creëren die alleen voor één persoon geschikt zijn en verspilling door massaproductie voorkomen, is de reden waarom Serpentinata, een 3D-geprinte pen, is ontstaan. Serpentinata is ontworpen onder het concept en doel van "het verminderen van de impact op het milieu door alleen te produceren wat we nodig hebben".

Dit innovatieve ontwerp heeft erkenning gekregen en is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Kunst en Kantoorbenodigdheden in 2021. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie. Serpentinata wordt bewonderd om zijn technische kenmerken en prachtige artistieke vaardigheid, en toont een opmerkelijk niveau van uitmuntendheid en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: KAIRI EGUCHI
Afbeeldingscredits: KAIRI EGUCHI
Projectteamleden: KAIRI EGUCHI
Projectnaam: Serpentinata
Projectklant: KAIRI EGUCHI


Serpentinata IMG #2
Serpentinata IMG #3
Serpentinata IMG #4
Serpentinata IMG #5
Serpentinata IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp