Kleurrijke Kalender

Decoratief Jaarbord

De Kleurrijke Kalender is een uniek ontwerp van Ilana Seleznev. Het is geïnspireerd op haar nieuwe denksysteemmethodologie genaamd "The Math Of Design Thinking Inside The Box". Deze methode helpt ontwerpers om op een systematische manier innovatieve producten te creëren.

De Kleurrijke Kalender heeft een opvallende houten standaard en brengt vreugde en positiviteit in huizen en werkplekken. Dit product kan worden aangepast aan elke vorm, kleurenschema en branding.

De kalender is gemaakt van gerecycled papier in verschillende kleuren. De standaard kan worden gemaakt van hout of 3D-printing. De standaardafmetingen van de kleurrijke kalenderkaarten zijn standaard 10 cm hoog en 15 cm breed.

De Kleurrijke Kalender bestaat uit twaalf kaarten, één voor elke maand, elk geschilderd in een andere kleur volgens het geselecteerde kleurenpalet. Het is een verfrissende en positieve benadering van de traditionele fysieke kalender.

Dit ontwerp is gemaakt in januari 2018 in Israël en is nog steeds actief. Het is ontwikkeld met behulp van de "Math Of Design Thinking Inside The Box" methode, waarbij de focus lag op het vernieuwen van de fysieke kalender in huizen en werkruimtes om vreugde en positiviteit te brengen.

De belangrijkste uitdagingen bij dit ontwerp waren het vinden van de juiste materialen en een redelijke kostprijs.

De Kleurrijke Kalender is een herinnering dat tijd zo oud is als duizend gisteren en tegelijkertijd zo modern als morgen. Het brengt vreugde en positiviteit in elke ruimte waarin het zich bevindt. Het kan worden aangepast aan elke vorm, kleurenpalet en branding.

Fotograaf: Aya Wind

Dit ontwerp heeft de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Kunst en Kantoorbenodigdheden in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp integreert best practices uit de industrie en heeft competente technische kenmerken. Het draagt bij aan een betere wereld door voldoening en positieve gevoelens te bieden.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ilana Seleznev
Afbeeldingscredits: Photographer Aya Wind
Projectteamleden: Ilana Seleznev
Projectnaam: Colorful Calendar
Projectklant: Ilana Seleznev


Colorful Calendar IMG #2
Colorful Calendar IMG #3
Colorful Calendar IMG #4
Colorful Calendar IMG #5
Colorful Calendar IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp