Rockit: De Perfecte Stroller Rocker voor Rustige Baby's

Een Innovatieve Oplossing voor Ouders

Als het gaat om het kalmeren van een huilende baby, is Rockit de ideale oplossing. Deze draagbare stroller rocker is ontworpen door het Rockit Design Team en biedt een unieke en effectieve manier om baby's in slaap te wiegen terwijl ze in hun kinderwagen liggen. Met zijn eenvoudige bevestigingssysteem en aanpasbare snelheidsregeling, is Rockit een must-have accessoire voor ouders die op zoek zijn naar wat extra rust en kalmte.

Het idee voor Rockit ontstond toen Dr. Nick Webb merkte dat zijn drie maanden oude dochter alleen in slaap viel als ze in haar kinderwagen werd voortgeduwd. Hij realiseerde zich dat dit probleem ook andere ouders trof en besloot een oplossing te vinden. Met zijn kennis van trillingen en akoestiek ontwikkelde hij een eenvoudig prototype dat hij de volgende dag testte. Tot zijn verbazing bleef Abby rustig slapen, zelfs wanneer de kinderwagen stilstond. Samen met mede-oprichter Matt Dyson werkte hij het prototype verder uit en transformeerde het in een marktklaar product.

Wat Rockit onderscheidt van andere oplossingen op de markt is zijn draagbaarheid en gebruiksgemak. In tegenstelling tot grote, op het netstroom aangesloten platforms waar je de kinderwagen op moet rijden, kan Rockit eenvoudig aan elke kinderwagen worden bevestigd met behulp van een 2-bevestigingssysteem. Dit betekent dat het gemakkelijk kan worden overgezet naar een andere kinderwagen of veilig kan worden opgeborgen wanneer het niet in gebruik is. Bovendien stelt de snelheidsregeling gebruikers in staat om de trillingen af te stemmen op de resonantiefrequentie van de kinderwagen, waardoor een perfecte wiegbeweging wordt gecreëerd die de baby het gevoel geeft dat hij nog steeds wordt voortgeduwd.

De technologie achter Rockit is gebaseerd op een draaiend excentriek gewicht. Het ontwikkelingswerk richtte zich op het vinden van de optimale massa en afstand van het gewicht tot de motoras. Dit werd gecombineerd met het testen van het toerental van de motor om een zachte, lage frequentie wiegbeweging te bereiken bij verschillende gewichten en maten kinderwagens. Daarnaast was het belangrijk om een systeem te ontwikkelen waarmee het zware gewicht ook horizontaal kon draaien. Voor de productie worden de meeste onderdelen geïnjecteerd met ABS, waarbij sommige delen een TPR-overmolding hebben.

Rockit is niet alleen een praktische oplossing voor ouders, maar ook een stijlvol accessoire. Het ontwerpteam heeft ervoor gezorgd dat het product opvalt in de kinderwagenmarkt, waar veel producten een kinderlijke uitstraling hebben of er medisch uitzien. Rockit heeft een verzorgende uitstraling en is voorzien van opvallende branding, waardoor het zowel functioneel als aantrekkelijk is.

De eerste productie-exemplaren van Rockit werden tentoongesteld op de Kind und Jugend Nursery Show in Keulen in september 2017 en werden al snel gelanceerd op de markt. Sindsdien heeft Rockit talloze ouders geholpen om hun baby's in slaap te wiegen en rustige wandelingen te maken zonder onderbrekingen.

Rockit heeft internationale erkenning gekregen voor zijn innovatieve ontwerp. In 2021 werd het bekroond met de Silver A' Design Award in de categorie Baby, Kids en Children's Products Design. Deze prestigieuze prijs erkent de uitmuntendheid en innovatie van het ontwerp en benadrukt de technische kenmerken en artistieke vaardigheden die in Rockit zijn verwerkt.

Als u op zoek bent naar een eenvoudige en effectieve manier om uw baby in slaap te wiegen terwijl u onderweg bent, is Rockit de perfecte keuze. Met zijn draagbaarheid, aanpasbare snelheidsregeling en stijlvolle ontwerp, is Rockit een must-have accessoire voor elke ouder.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Rockit Design Team
Afbeeldingscredits: All images. Chris Rickman, photographer, 2017 Video Credits: Barry Wilkinson, 2017
Projectteamleden: Dr. Nick Webb Matt Dyson Matt Sparrow Gary Pyper
Projectnaam: Rockit
Projectklant: Rockit Design Team


Rockit IMG #2
Rockit IMG #3
Rockit IMG #4
Rockit IMG #5
Rockit IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp