Casa da Varanda: Een Gezellige en Geïntegreerde Woonruimte

Een Uniek Ontwerp van Cibelle Costa Barbosa

Inleiding

De Casa da Varanda is een opvallend residentieel project dat natuurlijke elementen combineert met eigentijdse architectuur. Ontworpen door Cibelle Costa Barbosa, biedt deze woning een geïntegreerde ruimte waar gezinnen kunnen samenkomen, vrienden kunnen ontvangen en samen kunnen koken en plezier kunnen hebben. Met zijn unieke kenmerken en warme uitstraling is de Casa da Varanda een ware blikvanger.

Ontwerper Cibelle Costa Barbosa heeft zich laten inspireren door het gebruik van houten lamellen in combinatie met andere natuurlijke elementen. Betonnen pilaren en bakstenen zijn prominente materialen in dit project. De vloer heeft natuurlijke kenmerken, vergelijkbaar met rustieke stenen, die harmonieus in de omgeving passen. De LED-verlichting is ontworpen om perfect in het houten plafond te passen, waardoor er een goed verlichte ruimte ontstaat zonder overdaad.

Wat de Casa da Varanda echt uniek maakt, is het feit dat het terrasgedeelte geïntegreerd is in het lichaam van het huis. Een grote en geïntegreerde ruimte omvat een televisiekamer, een barbecue met houtkachel, een kookeiland in het sociale gedeelte, een eettafel en een grote rustieke tafel van natuurlijk hout. Het project maakt gebruik van materialen zoals hout, baksteen, beton en steen in combinatie met eigentijdse architectuur.

De Casa da Varanda maakt gebruik van natuurlijke materialen zoals houten lamellen, baksteen en een rustieke porseleinen tegelvloer met een steeneffect. Deze gecombineerde materialen geven een gevoel van warmte. Het ontwerp omvat kwarts aanrechtbladen die natuurlijke houten werkbladen ondersteunen. De LED-verlichting is ontworpen om te worden geplaatst tussen de houten lamellen. In de ruimte met het hoogste plafond zijn LED-lampen op het plafond geplaatst, evenals de bakenverlichting op de trap.

Het ontwerp van de Casa da Varanda is bedoeld als een geïntegreerde ruimte om de relatie tussen mensen in het gezin te bevorderen, vrienden te ontvangen, te koken en te genieten van entertainment. Hiervoor is een gastronomische keuken ontworpen, met de nadruk op een houtkachel en oven, die opnieuw een manier van koken voor onze voorouders introduceert en het familieconcept herstelt. Deze ruimte biedt eenheid en interactie tussen mensen.

Het project van de Casa da Varanda begon in januari 2017 in Franca, Brazilië, en werd in januari 2020 voltooid. Gedurende het hele proces waren er verschillende uitdagingen, zoals het creëren van een harmonieus contrast tussen een gezellig interieurontwerp met natuurlijke materialen en minimalistische architectuur. De grote dubbelhoge woonkamer is geïntegreerd met de balkonruimte en alle ruimtes staan in verbinding met het recreatiegebied via grote glazen openingen met schuifdeuren. De solide houten trap, bevestigd aan slechts één muur, was ook een grote uitdaging in de uitvoering. Het bevestigingssysteem is zorgvuldig ontworpen om de trap veilig, stabiel en visueel licht te maken.

De Casa da Varanda is een prachtig voorbeeld van een geïntegreerde en gezellige woonruimte. Met zijn unieke kenmerken, gebruik van natuurlijke materialen en aandacht voor detail, is dit ontwerp een ware blikvanger. Het project heeft onlangs de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design, wat getuigt van de uitmuntendheid en innovatie van dit ontwerp.

Beeldcredits: Fotograaf: Renato Moura, Videomaker: Andressa Cantizani


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Cibelle Costa Barbosa
Afbeeldingscredits: Photografer: Renato Moura Videomaker: Andressa Cantizani
Projectteamleden: Cibelle Costa Barbosa
Projectnaam: Casa da Varanda
Projectklant: Cibelle Costa Barbosa


Casa da Varanda IMG #2
Casa da Varanda IMG #3
Casa da Varanda IMG #4
Casa da Varanda IMG #5
Casa da Varanda IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp