Bar Mori: Een Betoverende Bosbar in New Taipei City

Een Japanse stijl met bosmotieven

Stel je voor dat je naar hartelust kunt drinken in een afgelegen boomgrot in een bos. Zittend aan de bar in een hoek die van jou is, staar je stil naar de sterrenhemel, geniet je stilletjes van een beetje aangeschoten zijn en geniet je van verhalen en warmte in deze heilige plek - dit is de unieke romantische touch en perfecte ontspanning die de bosbar-restaurant Bar MORI te bieden heeft.

Bar MORI, een pas geopende lokale bar-restaurant in Linkou, is geïnspireerd op de Japanse stijl met bosmotieven. Met zijn ingetogen en strakke omgeving biedt het een chique en serene ruimte om rond te hangen met een cafégevoel. Het is een plek waar je je kunt terugtrekken uit de drukte van het dagelijks leven en kunt genieten van een oase van rust en elegantie.

Wanneer je door een tuin met weelderige vegetatie loopt en een glazen deur opent, betreed je een overgangshal voor een verandering van omgeving. Aan de andere kant kom je tevoorschijn in een natuurlijke sfeer van rust en elegantie. Hier bevindt zich een perfecte plek voor een Facebook check-in, bestaande uit een schommel, wijnranken en een muur die lijkt op een zandtekening. Het ontwerp is gebaseerd op de bestaande Japanse stijl en de bosachtige sfeer, gecombineerd met unieke details en motieven, waardoor het voor eerste bezoekers een gedenkwaardige plek is die verfijnd is en artistieke concepten oproept.

De barsectie verder naar binnen creëert een grotachtig beeld door het plafond te verlagen, waardoor er een kleine zone ontstaat waar mensen met elkaar in contact kunnen komen. Op deze manier wordt het beeld van mensen die hun geheimen aan een boomgrot vertellen omgezet in een hartverwarmende plek om te kletsen en het leven te delen met de barman terwijl je dineert en thee drinkt. Het gevoel van mysterie en openheid dat je krijgt bij het betreden van een bos wordt hiermee versterkt, met het concept van een boomgrot dat zorgt voor een visueel contrast van voor en achter, binnen en buiten.

De barruimte heeft een plafondhoogte die verder naar binnen toe lager wordt. Dit zorgt niet alleen voor een gevoel alsof je een geheime heilige plek betreedt vanuit een open bos, maar draagt ook bij aan een uniek kleurenschema dat van lichte naar donkere tinten gaat. Dit creëert het gevoel alsof je van de heldere buitenwereld naar het kalmerende interieur gaat. Hierdoor kunnen gasten, tijdens het dineren en thee drinken, zich omringd voelen door de boomgrot en zich veilig en ontspannen voelen.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door natuurlijke, rustieke, originele houten meubels en laag-rug Japanse banken, gecombineerd met vegetatie als finishing touch. Op deze manier vult groen de binnenruimtes en is het in overeenstemming met het bos thema, wat zorgt voor een prachtige ervaring van het zijn in een bos onder de sterrenhemel, omarmd door de natuur.

Bar MORI is een meesterwerk van ontwerper Hong Yan Lin, in samenwerking met WANG CHING YU. Het project begon in november 2022 en werd voltooid in december 2022 in New Taipei City, Taiwan. Het ontwerp is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, professionaliteit en innovatie.

Bar MORI is een betoverende plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en je kunt onderdompelen in een serene en elegante omgeving. Met zijn unieke bosachtige sfeer en Japanse stijl is het de perfecte bestemming voor liefhebbers van kunst, architectuur, ontwerp en lifestyle.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: LIN HUNG YEN
Afbeeldingscredits: LIN HUNG YEN
Projectteamleden: WANG CHING YU
Projectnaam: Bar Mori
Projectklant: LIN HUNG YEN


Bar Mori IMG #2
Bar Mori IMG #3
Bar Mori IMG #4
Bar Mori IMG #5
Bar Mori IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp