Yappy Bookstore: Een Betoverende Literaire Ruimte

Een Unieke Multifunctionele Boekwinkel in Taipei

Inleiding

Yappy Bookstore, ontworpen door Yu Chien Chiang van Fiidesign, is een betoverende boekwinkel in Taipei, Taiwan. Met zijn unieke mix van traditionele en eigentijdse elementen, biedt deze boekwinkel een magische ervaring voor boekenliefhebbers en literatuurliefhebbers.

Ontwerpconcept

Het ontwerpconcept van Yappy Bookstore is geïnspireerd op de realiteit van tijd en ruimte. Het gebouw, dat een traditionele ronde structuur heeft in de Zuid-Chinese stijl, weerspiegelt zowel het verleden als het heden. Het interieur van de boekwinkel is als een reis naar Alice in Wonderland, waar de tijd stroomt in een literaire ruimte.

Unieke Kenmerken

Wat Yappy Bookstore onderscheidt van andere boekwinkels, is het slimme gebruik van de oude en verlaten ruimte. De grote balken en kolommen van het oude gebouw worden omgevormd tot een cameraframe, waarin een romantisch tafereel wordt gecreëerd. Het behoud van de textuur van de oude muren en het gebruik van beton zorgen ervoor dat er geen grens is tussen oud en nieuw, waardoor er een verhalende sfeer ontstaat.

Realisatietechnologie

Yappy Bookstore maakt gebruik van verschillende materialen, waaronder vintage boeken, beton, oude raamkozijnen, bakstenen en ijzer. Deze materialen worden op een creatieve manier samengebracht om een unieke sfeer te creëren die perfect past bij de literaire ervaring.

Interactie en Functie

Om de leeservaring te verrijken, is het interieur van Yappy Bookstore zorgvuldig ontworpen als een boek. Oude boeken en bakstenen zijn op een speelse manier gestapeld en bedekt met beton. Dit creëert verschillende interfaces waar lezers worden uitgedaagd om nieuwe ontdekkingen te doen. De boekwinkel biedt ook ruimte voor filmvertoningen, lezingen en muziekoptredens, waardoor het een bruisende culturele ontmoetingsplaats wordt.

Locatie en Tijdlijn

Yappy Bookstore werd gerealiseerd in januari 2019 in Taipei, Taiwan. Het is een opvallend voorbeeld van innovatief design in de stad.

Erkenning

Yappy Bookstore heeft de Silver A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent het buitengewone vakmanschap en de innovatie die in dit ontwerp zijn verwerkt.

Yappy Bookstore is niet zomaar een boekwinkel. Het is een betoverende ruimte waar literatuur tot leven komt en waar bezoekers worden ondergedompeld in een wereld van verhalen. Met zijn unieke ontwerp en aandacht voor detail is deze boekwinkel een must-visit bestemming voor boekenliefhebbers en designliefhebbers in Taipei.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yu Chien Chiang
Afbeeldingscredits: Yu Chien Chiang
Projectteamleden: Fiidesign
Projectnaam: Yappy Bookstore
Projectklant: Yu Chien Chiang


Yappy Bookstore IMG #2
Yappy Bookstore IMG #3
Yappy Bookstore IMG #4
Yappy Bookstore IMG #5
Yappy Bookstore IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp