Mysterie van het Waterrijke Gebied

Een Romantische Waterwereld voor Bruiloften

Inleiding

Het project is een bruiloftsruimte die een perfecte herinnering achterlaat voor het leven van een stel. Water is de oorsprong van het leven, water is heilig, water is genezend, water kan alle vormen en lijnen transformeren, water stroomt, ademt en water kan stil en inclusief zijn. Het culturele concept en de artistieke visie van water doordringen de geschiedenis, cultuur, kunst en religie van verschillende landen en vakgebieden. De ontwerper komt uit het water en ontwerpt de kleur van waterblauw als de hoofdkleur en het stromende gevoel van water als het belangrijkste decoratieve element, dat een romantisch waterrijk construeert.

De hele waterwereld is verdeeld in twee delen. Het ene is het ceremoniegebied, dat het gevoel van natuurlijke dynamiek met voorwaartse stroming als de belangrijkste visuele zintuig neemt, de gasten leidt naar een heilige paleis met meerdere water elementen in het waterrijk, waar de ziel hand in hand kan gaan en een sterk gevoel van plechtigheid en ernst kan geven. Het andere is het banketgebied, dat een stromende fonteinachtige waterrijk fontein gebied gebruikt om de ceremonie te getuigen. De maan is als het totem van deze mysterieuze en mythische plek. Aan het einde van de dag lijkt dit alles verzegeld te zijn in een oud sprookje. En door de echoënde relatie tussen de twee scènes te creëren, ontstaan er twee verschillende visuele waarnemingen en verschillende ruimtes in tijd, dag en nacht.

De project is gebouwd op 15 november 2020 en op 16 november 2020 voltooid en in gebruik genomen. Het bevindt zich in Sanya, China. De ontwerper heeft veel tijd besteed aan het bestuderen van de verschillende vormen van water in de ruimte, het gevoel van dynamische stroming en ademhaling, en het mysterieuze gevoel dat het waterrijk met zich meebrengt. Materialen die verband houden met speciale verwerkingstechnologie van ijzeren lijnen, dynamische led-lichtbandpresentatie, transparante organische plaatvormige snijwerk, transparante kleurenfilm, vaste verf bloemmateriaal en andere vaardigheden in verschillende vakgebieden, worden gebruikt om een mysterieus romantisch rijk visueel effect te creëren. En we hopen de deelnemers een gevoel van visuele onderdompeling te geven, alsof ze een geheime plek betreden die slechts voor een tijdje bestaat.

Er zijn verschillende creatieve hoogtepunten. Ten eerste is het vinden van de kleur die overeenkomt met het watersysteem in de natuur, vooral in plantenbloemen, dus het neemt het speciale proces van het op maat verven van bloemen aan om de eenheid van materiaaltoon en textuur te bereiken. Ten tweede combineert het op creatieve wijze licht en schaduw om het dubbele effect van twee lichte en donkere scènes in dezelfde scène te bereiken. Bovendien wordt 's avonds een mini-led-lichtbron toegevoegd, die wordt gebruikt om de waterachtige sterrenhemel te omlijnen en vorm te geven, alsof de ruimte wordt omgekeerd en de mysterieuze temperament van het waterrijk wordt vergroot.

Het werk is geïnspireerd op de stroming en vormverandering van water, met de nadruk op visuele symbolen zoals watertextuur, rimpelingen, dynamiek, ademhaling en reflectie. Het benadrukt de schoonheid van de lijnen van waterstroming, het gevoel van ademhaling van water en de diepe interactie met licht en schaduw. Overdag is het een blauw waterrijk en 's nachts is het een geheime plek van water. We hebben geprobeerd om nieuwe materialen esthetisch toe te passen, de lichttransmissie van acrylmateriaal onder nachtverlichting te bestuderen, om zo de grootste restauratie van water te bereiken. We creëren een onbekend land met mysterie en energie.

Deze ontwerp heeft een Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, ontwerp en technologie bevatten, sterke technische en creatieve vaardigheden vertonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Wei Zhang(Wynne.Z)
Afbeeldingscredits: The picture belongs to Mozi photography
Projectteamleden: Wei Zhang(Wynne.Z)
Projectnaam: Mystery Of Watery Region
Projectklant: Wei Zhang(Wynne.Z)


Mystery Of Watery Region IMG #2
Mystery Of Watery Region IMG #3
Mystery Of Watery Region IMG #4
Mystery Of Watery Region IMG #5
Mystery Of Watery Region IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp