Ke Luo's Jizhou: Een samensmelting van kunst, geneeskunde en commercie

De Jizhou Optometrie Kliniek: Een uniek ontwerp dat de essentie van Tianjin Eye Hospital belichaamt

Ke Luo, een gerenommeerde ontwerper, heeft een unieke ruimte gecreëerd die de medische, artistieke en commerciële aspecten van de Tianjin Eye Hospital naadloos integreert. De Jizhou Optometrie Kliniek is een perfecte weergave van de filosofie van het ziekenhuis, die streeft naar uitmuntendheid en welwillendheid.

De inspiratie voor het ontwerp van de Jizhou Optometrie Kliniek is afkomstig van de medische houding van het Tianjin Eye Hospital, die streeft naar uitmuntendheid en welwillendheid. Deze houding, die de "goedhartigheid en rechtvaardigheid" van het confucianisme belichaamt, vormt de essentie van de ontwerpstijl van de kliniek.

Wat de Jizhou Optometrie Kliniek onderscheidt van andere ontwerpen, is het gebruik van een groot aantal cirkels die zachtheid en mildheid uitstralen. De levendige artistieke vormgeving verhoogt de stijl van de commerciële ruimte en is in harmonie met de visuele identiteitskleur van het Tianjin Eye Hospital. De hoge integratie van geneeskunde, kunst en commercie behoudt niet alleen de genen van de belangrijkste indrukwekkende ontwerpelementen van het Tianjin Eye Hospital, maar drukt ook perfect zijn eigen stijl uit.

De realisatie van het ontwerp van de Jizhou Optometrie Kliniek omvatte het gebruik van groene planten, bomen, houten kolommen, een "Trial Frame" model, hout, een "oog" vorm en op maat gemaakte leren banken. Het project beslaat een oppervlakte van 877 vierkante meter en is gelegen in Tianjin, China. Het project begon in maart 2022 en werd voltooid in december 2022.

De Jizhou Optometrie Kliniek hecht veel waarde aan professionele technologie en omgevingsweergave. Het combineert perfect geneeskunde en commercie door een warme en comfortabele ruimteomgeving te creëren. Het ontwerp streeft naar een natuurlijke en frisse uitstraling, met aandacht voor ruimtelijke harmonie en functionele prestaties. Het comfortabele interieur is gecreëerd met behulp van rigoureuze technologie en hoogwaardige materialen.

Het ontwerp van de Jizhou Optometrie Kliniek moest voldoen aan de eisen van commercieel, oogheelkundig en klinisch ontwerp, die onderling verbonden en relatief onafhankelijk zijn. Het exterieurontwerp is aantrekkelijk en transparant, waardoor klanten van buitenaf naar binnen kunnen kijken. De vorm strekt zich uit van buiten naar binnen, en door middel van het ontwerp wordt een diepgaand visueel effect gecreëerd en wordt de combinatie van geneeskunde en kunst bereikt.

De Jizhou Optometrie Kliniek heeft de prestigieuze A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2023 gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Ke Luo
Afbeeldingscredits: Photographer: Zhao Bin, Duzun Architectural Photographing, 2023.
Projectteamleden: Ke Luo
Projectnaam: Jizhou
Projectklant: Ke Luo


Jizhou IMG #2
Jizhou IMG #3
Jizhou IMG #4
Jizhou IMG #5
Jizhou IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp