De Poort van Belarus: Minsk Airport's Nieuwe Privéjet Terminal

Recs Architects onthult een meesterwerk van design en innovatie

De nieuwe privéjet terminal van Minsk Airport, een creatie van Recs Architects, belichaamt de geest van Belarus en biedt een unieke reiservaring voor de internationale elite.

Recs Architects heeft de kunst van architectuur en design opnieuw gedefinieerd met de lancering van de nieuwe privéjet terminal op Minsk Airport. Dit project, dat de essentie van Belarus weerspiegelt, is niet alleen een toonbeeld van innovatie, maar ook een symbool van de ambitie en het zelfvertrouwen van een natie die haar plek op het wereldtoneel claimt. De terminal dient als een venster op Belarus, waar reizigers hun eerste en laatste indrukken van het land kunnen opdoen.

De terminal, met een oppervlakte van 600 vierkante meter, omvat een ontvangsthal, lounge, bar, vergaderruimte, toiletten, een gang op het dak en een VIP-salon. Het interieurontwerp maakt gebruik van een hedendaagse designtaal die de ruimte een ontspannen en elegante uitstraling geeft. De entreehal is bijzonder suggestief, met een plastische uitstraling die zich uitstrekt tot de omgeving en een indrukwekkend resultaat creëert.

Een opvallend kenmerk is de grote wenteltrap in het midden van de lobby, met messing balustrades die zich uitstrekken tot in de lounge op de bovenverdieping, waardoor de hele ruimte een uniform karakter krijgt. De grote hoofdhal wordt verlicht door een grote bol, gemaakt van messing profielen, die precies boven de windroos op de vloer hangt, ingelegd met marmer en messing.

In de vergaderruimte weerspiegelt de ovale tafel, gemaakt van zwart spiegelglas, het licht van de verspreide lampen erboven, wat zorgt voor een veranderlijk en dynamisch effect. Op het dak leidt een glazen gang, omgeven door een prachtig landschap, naar de VIP-salon, die met een open haard en een groot raam met uitzicht op de landingsbaan, een unieke ervaring biedt.

Deze bijzondere terminal is niet onopgemerkt gebleven in de designwereld. Het project van Recs Architects, geleid door Pier Maria Giordani en Chen Zhen met medewerking van Francesco Quadrelli, Giulio Viglioli, Marija Milenkoska en Andrea Longhi, is bekroond met de Iron A' Design Award in 2024. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen.

De Minsk Airport privéjet terminal staat als een monument van designexcellentie, een plek waar reizigers niet alleen een land binnenkomen of verlaten, maar waar ze ook de rijke cultuur en vooruitstrevende geest van Belarus ervaren. Het is een project dat de kracht van architectuur en design benadrukt om de perceptie van een land te transformeren en een blijvende indruk achter te laten.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Pier Maria Giordani
Afbeeldingscredits: Photo and Video Credits: RECS Architects
Projectteamleden: Architect Principals: Pier Maria Giordani, Chen Zhen Architect Collaborator: Francesco Quadrelli, Giulio Viglioli, Marija Milenkoska, Andrea Longhi
Projectnaam: Minsk Airport
Projectklant: RECS Architects


Minsk Airport IMG #2
Minsk Airport IMG #3
Minsk Airport IMG #4
Minsk Airport IMG #5
Minsk Airport IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp