Transformeerbaar Huis: Een Flexibele en Groeiende Woonruimte

Een Ontwerp van Eric Liu

Inleiding

Een jong gezin in Hong Kong stond voor de uitdaging om een flexibele woonruimte te creëren die kon meegroeien met hun veranderende behoeften. Dit inspireerde ontwerper Eric Liu om een transformeerbaar huis te ontwerpen waarin de kinderen samen kunnen spelen en later ook hun eigen privéruimtes kunnen hebben. Het resultaat is een warme, flexibele en transformeerbare woning die perfect past bij de levensstijl van het gezin.

Body

Met een oppervlakte van slechts 73 vierkante meter lijkt het delen van een kamer voor kinderen misschien geen ideale optie. Maar voor dit jonge gezin van vier personen, dat in een appartement boven het bruisende Tsim Sha Tsui woont, is het juist een slimme oplossing. Het transformeerbare huis is ontworpen om optimaal gebruik te maken van de beperkte ruimte.

De sleutel tot het ontwerp zijn de schuifdeuren. Wanneer deze geopend worden, ontstaat er een grote speelruimte waar de kinderen samen kunnen spelen en plezier kunnen maken. Maar naarmate de tijd verstrijkt en de kinderen behoefte krijgen aan meer privacy, kunnen de schuifdeuren gesloten worden. Op dat moment worden de slaapkamers, die elk zijn uitgerust met een bureau en een kledingkast, direct van elkaar gescheiden.

Het transformeerbare huis is niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk. Het interieur is zorgvuldig ontworpen om een warme en gezellige sfeer te creëren. De materialen en kleuren zijn zorgvuldig gekozen om een harmonieus geheel te vormen.

Conclusie

Het transformeerbare huis van Eric Liu is een inspirerend voorbeeld van hoe creatief ontwerp kan bijdragen aan het oplossen van ruimteproblemen in stedelijke omgevingen. Door slim gebruik te maken van schuifdeuren en multifunctionele ruimtes, is het mogelijk om een kleine woonruimte te transformeren in een flexibele en groeiende woning. Dit ontwerp biedt een oplossing voor gezinnen die behoefte hebben aan meer ruimte en privacy, zonder concessies te doen aan stijl en comfort.

Met het transformeerbare huis heeft Eric Liu een bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp. Dit bekroonde ontwerp getuigt van creativiteit en vindingrijkheid, en draagt bij aan een betere levenskwaliteit voor gezinnen in stedelijke omgevingen.

Beeldcredits: Michael Perini

Auteursrecht: Littlemore Interior Design, 2021


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: ERIC LIU
Afbeeldingscredits: Michael Perini
Projectteamleden: Ada Wong Eric Liu
Projectnaam: Transformable Home
Projectklant: ERIC LIU


Transformable Home IMG #2
Transformable Home IMG #3
Transformable Home IMG #4
Transformable Home IMG #5
Transformable Home IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp