Restaurantontwerp van Ship 79: Een Unieke Eetervaring in een Scheepshut

Een modern minimalistisch interieur dat de versheid van zeevruchten benadrukt

Ship 79, een zeevruchtenrestaurant dat bekend staat om zijn verse ingrediënten, meeslepende eetlocatie en betaalbare prijzen, heeft een uniek interieurontwerp. Geïnspireerd door de hutten van schepen, heeft ontwerper Xiongbiao Luo van Guangzhou Mushi Design de N-vorm, een basiselement van de hutten, geëxtraheerd en de ruimte opnieuw georganiseerd met behulp van abstracte ontwerptechnieken en diverse materialen. Het resultaat is een exclusieve identiteit voor het merk, waardoor het zich onderscheidt op de markt.

Het interieur van Ship 79 is ontworpen met de focus op verse ingrediënten. De ontwerper wilde een eetgelegenheid creëren die lijkt op een hut op een schip om de versheid van zeevruchten te benadrukken. Het gebruik van warme gele tinten en natuurlijke materialen zoals hout en riet zorgt voor een eenvoudige en rustieke sfeer, die doet denken aan oude vissersboten. Gebogen lijnen, een gebogen plafond en U-vormige scheidingswanden versterken de algehele indruk en voegen dynamiek toe aan de ruimte.

De semi-private kamers zijn voorzien van gebogen scheidingswanden en rieten schermen, die zorgen voor privacy en klanten het gevoel geven alsof ze in een hut zitten en naar buiten kijken. De kamers zijn gescheiden door watergolfglaspartities, die een sprankelend visueel effect creëren onder het licht. De gang verlengt de watergolven om het thema van de ruimte te versterken en maakt de ruimte transparant, waardoor het gevoel van afsluiting wordt verminderd. De zitplaatsen bij het raam, die reiskoffers nabootsen, bieden een prachtig uitzicht naar buiten en zorgen voor een speelse sfeer.

Het lobbygedeelte is bekleed met terrazzo-vloeren om herinneringen op te roepen aan vroegere tijden. Grijze leren stoelen verzachten de ruimte met hun comfortabele uitstraling. Het plafond heeft meerdere niveaus, waardoor er ruimte is voor contemplatie. De lineaire glazen ramen bootsen de patrijspoorten van de hutten na en vergroten de ruimtelijke doorlaatbaarheid.

Het ontwerp van Ship 79 bracht enkele uitdagingen met zich mee. Zo is er gebruik gemaakt van eenvoudige lineaire verlichting, die doet denken aan het zwakke licht van verre dobberende vissersboten. Dit draagt bij aan de artistieke sfeer en maakt de ruimte eenvoudig en flexibel. Daarnaast zijn er veel verwijderbare onderdelen gebruikt, die kunnen worden gerecycled.

Het project begon in april 2020 in Shenzhen en werd in november 2020 afgerond. Het interieurontwerp van Ship 79 werd bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Ship 79 biedt gasten een unieke eetervaring in een scheepshut, waar de versheid van zeevruchten centraal staat. Met zijn moderne minimalistische interieur, warme kleuren en natuurlijke materialen weet het restaurant een sfeer te creëren die doet denken aan de oude vissersboten. Of je nu op zoek bent naar een intiem diner in een semi-private kamer of wilt genieten van het uitzicht bij het raam, Ship 79 biedt een onvergetelijke culinaire ervaring.

Beeldcredits:

Afbeelding 1: Fotograaf Jian Feng, Ship 79, 2020.

Afbeelding 2: Fotograaf Jian Feng, Ship 79, 2020.

Afbeelding 3: Fotograaf Jian Feng, Ship 79, 2020.

Afbeelding 4: Fotograaf Jian Feng, Ship 79, 2020.

Afbeelding 5: Fotograaf Jian Feng, Ship 79, 2020.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Xiongbiao Luo
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Jian Feng, Ship 79, 2020. Image #2: Photographer Jian Feng, Ship 79, 2020. Image #3: Photographer Jian Feng, Ship 79, 2020. Image #4: Photographer Jian Feng, Ship 79, 2020. Image #5: Photographer Jian Feng, Ship 79, 2020.
Projectteamleden: Xiongbiao Luo
Projectnaam: Ship 79
Projectklant: Xiongbiao Luo


Ship 79 IMG #2
Ship 79 IMG #3
Ship 79 IMG #4
Ship 79 IMG #5
Ship 79 IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp