Emotion Flow: Harmonie in Huiselijk Design

Chien Ting Chen creëert esthetische woonruimtes met emotionele diepgang

De Taiwanese ontwerper Chien Ting Chen heeft met 'Emotion Flow' een residentieel appartement getransformeerd tot een toonbeeld van moderne esthetiek en functionele elegantie. Het project, bekroond met een Iron A' Design Award, belichaamt een vernieuwende benadering van interieurontwerp.

In de uitdagende ruimte van een appartement met een lang en kronkelig entreegebied, heeft Chen een vernuftige oplossing bedacht. Door functies zoals tentoonstelling, opslag en studie te integreren en te verbergen langs de natuurlijke stroom van de gang, heeft hij een vloeiende overgang naar de publieke ruimte gecreëerd. Dit resulteert in een multifunctionele ruimte die niet alleen voldoet aan de praktische behoeften van de bewoners, maar ook een rijke emotionele en esthetische ervaring biedt.

De unieke eigenschappen van 'Emotion Flow' zijn te vergelijken met de meanderende loop van een rivier. Vanaf de entree transformeert de ruimte voor studie en opslag in een visueel aantrekkelijk landschap. De bewegingslijn begeleidt de rijke levensverhalen van de eigenaar door het huis, waarbij de natuurlijke materialen zoals hout en steen, gecombineerd met zachte boogelementen, zorgen voor een serene en comfortabele sfeer.

De realisatie van dit ontwerp was een technische prestatie. Chen heeft de standaardmethoden van afscherming en segmentatie vervangen door een blokachtige ruimtecombinatie. Dit bespaart niet alleen ruimte en licht, maar behoudt ook de flexibiliteit van het gebruik. De toevoeging van een totale warmtewisselingspijpleiding, een intelligent besturingssysteem en onzichtbaar geïntegreerde koelkast en elektrische apparaten, brengt de focus terug naar het leven en de emoties van de eigenaar.

Chen heeft de technische specificaties van 'Emotion Flow' zorgvuldig overwogen. De natuurlijke bewegingslijnen en de zuivere visuele presentatie integreren naadloos met de hardware-elementen van het appartement. De functies worden subtiel in het dagelijks leven van de eigenaar verweven, waardoor de interactie en emotie binnen het gezinsleven centraal komen te staan.

Het ontwerp van 'Emotion Flow' werd gerealiseerd tussen juni en november 2021 in Taiwan. Chen heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de optimalisatie van ruimte en daglicht. De muren zijn behandeld met minerale verf voor een duurzame en gezonde woonomgeving. Dankzij het slimme huisautomatiseringssysteem kan de eigenaar de verlichting en andere huishoudelijke apparaten efficiënter beheren en energie besparen.

De grootste uitdaging in dit project was de beperkte ruimte bij de entree. Chen heeft deze beperking overwonnen door een universeel railsysteem te introduceren waarmee de zichtlijnen en opslagfuncties flexibel kunnen worden aangepast. Dit zorgt voor een dynamische balans tussen privacy en natuurlijke verlichting.

Met 'Emotion Flow' heeft Chien Ting Chen een ruimte gecreëerd die niet alleen functioneel en esthetisch aantrekkelijk is, maar ook een gevoel van rust en harmonie uitstraalt. Het project is een toonbeeld van innovatief design dat de grenzen van traditioneel interieurontwerp verlegt en een nieuwe standaard zet voor residentiële ruimtes.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chien Ting Chen
Afbeeldingscredits: DSEN
Projectteamleden: CHEN CHIEN TING
Projectnaam: Emotion Flow
Projectklant: DSEN


Emotion Flow IMG #2
Emotion Flow IMG #3
Emotion Flow IMG #4
Emotion Flow IMG #5
Emotion Flow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp