Exquisite Life: Een Modern Minimalistisch Woonontwerp

Een Residentiële Ruimte Ontworpen door Jung Yuan Hou

Inleiding:

Het moderne leven vraagt om comfortabele en kwalitatieve woonruimtes. Het woonontwerp Exquisite Life, ontworpen door Jung Yuan Hou, biedt een perfecte balans tussen modern minimalisme en ontspannen luxe. Met donkerbruin hout en grijswitte kleurtinten creëert dit ontwerp een harmonieus en verfijnd interieur. Daarnaast is er een multifunctionele studieruimte geïntegreerd, waardoor bewoners zowel hardware-apparaten kunnen plaatsen als kunnen genieten van ontspanning en entertainment.

Exquisite Life onderscheidt zich door het gebruik van metalen elementen in de tv-wand en houten roosters in de bankwand, waardoor een gevoel van een hoog plafond ontstaat en de ruimtes visueel met elkaar verbonden zijn, terwijl ze toch hun eigen kenmerken behouden. De open multifunctionele studie voldoet aan de behoeften van de bewoners en creëert tegelijkertijd een gevoel van robuustheid en comfort in een moderne woning.

Om een ruimtelijke ambiance te creëren, maakt het ontwerpteam gebruik van donkerbruin hout en grijswitte kleurtinten. Door het gebruik van verschillende materialen en decoraties ontstaat er een samenspel van licht, schaduw en gelaagdheid. De woonkamer is voorzien van verborgen ramen voor een symmetrische stijl en natuurlijke verlichting en ventilatie. Het plafond verbindt de eetruimte met de open keuken en het kookeiland, waardoor sociale interactie tussen gezinsleden wordt gestimuleerd. De slaapkamers zijn flexibel ingericht met verschillende materialen, kleuren en afmetingen, wat resulteert in een ruime en kwalitatieve woning.

Exquisite Life is gelegen in Taipei, Taiwan en het project begon in juli 2017 en werd voltooid in september 2017. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar moderne, verfijnde woningen. Het ontwerpteam heeft zich gericht op het vinden van de juiste verhoudingen en het creëren van een samenhangend interieur binnen de beperkte ruimte. Het selecteren van de juiste materialen en kleuren was ook een uitdaging, maar heeft geresulteerd in een consistente en harmonieuze woning.

Exquisite Life is bekroond met de Iron A' Design Award in 2020 in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die voldoen aan professionele en industriële eisen op het gebied van functionaliteit en innovatie. Het ontwerp van Exquisite Life draagt bij aan een betere wereld door het integreren van beste praktijken en technische kenmerken.

Met zijn moderne minimalistische stijl en ontspannen luxe biedt Exquisite Life een ideale woonomgeving voor mensen die streven naar comfort en kwaliteit. Het ontwerp van Jung Yuan Hou is een perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek, waardoor bewoners kunnen genieten van een verfijnde levensstijl in een prachtig vormgegeven ruimte.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jung Yuan Hou
Afbeeldingscredits: Yvonne Kao, 2017
Projectteamleden: Jung-Yuan Hou
Projectnaam: Exquisite Life
Projectklant: Jung Yuan Hou


Exquisite Life IMG #2
Exquisite Life IMG #3
Exquisite Life IMG #4
Exquisite Life IMG #5
Exquisite Life IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp