Eastern Neoclassical: Een Elegante Mix van Oost en West

Een Villa Ontworpen door Jung Yuan Hou

Inleiding

De villa Eastern Neoclassical, ontworpen door Jung Yuan Hou, is een verfijnde mix van oosterse en westerse elementen. Met een oppervlakte van 280,1 m2 biedt deze villa een comfortabele en elegante leefruimte. Het ontwerp is geïnspireerd door de wens van de klant om te genieten van de frisse, lichte en ruime Amerikaanse inrichting, evenals een ruime voortuin en achtertuin. Het resultaat is een harmonieuze combinatie van esthetiek en functionaliteit, waarbij elk detail zorgvuldig is gepland.

De unieke eigenschappen van het ontwerp zijn te vinden in de master bedroom, waar een dubbelzijdige kast en oosterse schuifdeuren zorgen voor een scheiding tussen het slaapgedeelte en de studeerruimte. De ene kant van de kast is voorzien van een televisie, terwijl de andere kant is ingericht als een minibar en displaykast in hotelstijl. Het ontwerp combineert functionaliteit en esthetiek op een elegante manier. De muur naast het bed is voorzien van een donkerpaarse kleur, en achter de camouflage deur aan de linkerkant bevindt zich een garderobe, waardoor de hele muuroppervlakte behouden blijft en de aandacht voor detail van de ontwerper volledig tot zijn recht komt.

Voor de realisatie van het ontwerp zijn verschillende bouwmaterialen gebruikt, waaronder steen, leer, ijzer, verf, houten vloeren, spiegelglas, titaniumplaat en vochtbestendige platen. Daarnaast zijn geweven dekens, geïmporteerde behang en imitatiemarmeren tegels gebruikt om de elegante Amerikaanse stijl te versterken. Het neoklassieke ontwerp is gecombineerd met oosterse elementen, zoals een chaise longue en staande lamp in de woonkamer, een op maat gemaakte spiegelwand in de eetkamer en een metalen kroonluchter. Deze combinatie zorgt voor een harmonie tussen de Chinese en westerse stijl.

De villa heeft een ruime indeling met onder andere een entree, woonkamer, eetkamer, natte en droge keuken, logeerkamer, studeerkamer, een master bedroom, twee slaapkamers, drie badkamers en drie terrassen. De eetkamer is zo ontworpen dat het meubilair gecombineerd wordt met de hoofdwand, waardoor er een gelaagdheid ontstaat die de ruimte visueel vergroot. Daarnaast is er gekozen voor een dubbel keukensysteem, waarbij de droge keuken gescheiden is van de natte keuken. Dit zorgt niet alleen voor een moderne indeling, maar blokkeert ook effectief de olie- en kookdampen, waardoor de leefervaring verbetert.

Het ontwerp van de villa is gerealiseerd in de Wenshan-wijk in Taipei, Taiwan. Het project heeft verschillende uitdagingen met betrekking tot de herverdeling van de ruimte overwonnen, waarbij twee symmetrische deuren in de keukenwand zijn verborgen en toegang bieden tot de natte keuken en de logeerkamer. Door deze speciale toegangsmogelijkheden kan de klant de ruimte naar eigen wens gebruiken. Door de deur te sluiten, kan de logeerkamer worden omgetoverd tot een suite met een eigen badkamer. Het oorspronkelijke ruimteconcept is verbeterd om zowel esthetische als functionele eisen te vervullen. Op de tweede verdieping is er een exclusieve leeshoek en theekast gecreëerd, waardoor de leefervaring warmer en gemakkelijker wordt.

Het ontwerp van Eastern Neoclassical straalt een heldere neoklassieke stijl uit, met een beige basistoon en gouden accenten die zorgen voor een verfijnde, maar niet overdadige levenskwaliteit. De muur van de eetkamer is verweven met oosterse texturen, terwijl de westerse lijnvormige spiegels en kristallen lampen zorgen voor een prachtige stijl. De muur naast het bed in de slaapkamer is versierd met een turquoise oosters patroon van bergen, dat perfect past bij de favoriete pauwblauwe gordijnen van de klant.

De villa Eastern Neoclassical is een bekroond ontwerp en heeft in 2020 de Iron A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit ontwerp is erkend voor zijn goed doordachte, praktische en innovatieve kenmerken die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het integreert de beste praktijken uit de industrie en biedt een vervullende en positieve ervaring, waardoor het bijdraagt aan een betere wereld.

Beeldcredits: Kyle Yu


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Jung Yuan Hou
Afbeeldingscredits: Kyle Yu
Projectteamleden: Jung-Yuan, Hou
Projectnaam: Eastern Neoclassical
Projectklant: Jung Yuan Hou


Eastern Neoclassical IMG #2
Eastern Neoclassical IMG #3
Eastern Neoclassical IMG #4
Eastern Neoclassical IMG #5
Eastern Neoclassical IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp