Merak: Een Oase van Geluk in Hedendaags Design

Minimalisme en Warmte Verenigd in Bekroond Interieurontwerp

In een samenspel van kleur, licht en ruimte creëren ontwerpers Tse-Ming Wang en Catherine Lin een residentie die de essentie van thuis zijn opnieuw definieert. Het project Merak, wat staat voor geluk in het Servisch, belichaamt een harmonieuze fusie van westerse stijl en persoonlijke charme.

De uitdaging lag in het transformeren van een standaard appartement in een persoonlijke haven voor de bewoners. Het ontwerpteam heeft de ruimte benaderd als een 'liefdesdoos', gevuld met warmte en aandacht, waarbij de voorkeur van de klant voor westerse invloeden en een rood kleurenschema centraal stond. De minimalistische benadering, waarbij gebruik wordt gemaakt van zwart, wit en grijs, benadrukt de natuurlijke textuur en zuiverheid van de gebruikte materialen zoals architectonisch beton, metaal en zwart hout.

De tegenstelling tussen het solide en het lege speelt een cruciale rol in de emotionele beleving van de ruimte. Het sociale gebied kenmerkt zich door donkere kleuren en barstijl, waarbij het rood opvalt en de levendige sociale atmosfeer die de klant nastreeft, wordt versterkt. De realisatie van het ontwerp maakte gebruik van materialen met lage verzadiging, maar met behoud van textuur in de details, zoals eikenhout met staalborstel en natuurlijke dunne minerale stenen met ruwe oppervlakken en inkepingen.

Met een oppervlakte van 181,8 vierkante meter en een werkelijk interieur van ongeveer 99,1 vierkante meter, bestaat de indeling uit drie kamers, een woonkamer, een eetkamer en twee badkamers. Door de entree muur te verwijderen en een klein landschap in het keukeneiland te creëren, heeft het team een natuurlijke circulatie in de ruimte geïntroduceerd. De kleedkamer voldoet aan de opslagbehoeften van de klant en de gastenkamer is gedefinieerd als een toekomstige studio of kinderkamer.

De keuken is ontworpen als een centrale plek voor dineren en socialiseren, en een elektrische haard onder de tv-wand voldoet aan de voorkeur van de klant voor een waterdamp haard die de koolstofemissies vermindert en een betoverend effect creëert. Het elegante en verfijnde ontwerp zorgt ervoor dat de bewoners zelden hun huis willen verlaten, waarbij de focus verschuift naar socialiseren, films kijken en sporten in de ruime woonkamer.

Het project, voltooid in december 2022 in Taiwan, weerspiegelt de voorkeur van de klant voor donkere kleuren en barstijl, geïnspireerd door zijn ervaringen in het buitenland. De nadruk op rood in de sociale ruimte weerspiegelt nauwkeurig de kleurvoorkeur van de klant. De handgeschilderde stucwerk en architectonische betoncoatings benadrukken de essentie van de materialen, terwijl de reflecterende gradatie van het stucwerk dient als basis om elk moment van het leven te accentueren.

De grootste uitdaging voor het ontwerpteam was het begrijpen van de oorspronkelijke intentie van de klant, gezien de reeds aangepaste indeling van het nieuwe appartement. Door minimale verbouwingen te realiseren, is een vloeiende beweging door de ruimte bereikt zonder het budget aanzienlijk te verhogen. De schoenenverzameling van de klant wordt gevierd met rode neonverlichting aan de achterkant van de schoenenkast bij de entree, wat het geluk symboliseert dat bij binnenkomst begint.

Merak is bekroond met de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2024, een erkenning voor goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Deze prijs onderstreept de integratie van industriële best practices en competente technische kenmerken, en draagt bij aan een betere wereld door vervulling en positieve gevoelens.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen Hsu Interior Design
Afbeeldingscredits: Chen Hsu Interior Design
Projectteamleden: Tse-Ming Wang, Catherine Lin
Projectnaam: Merak
Projectklant: Chen Hsu Interior Design


Merak IMG #2
Merak IMG #3
Merak IMG #4
Merak IMG #5
Merak IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp