Renovatie van warenhuis Grandbuy verhoogt omzet na heropening

Ontwerp van Hu Chen

Inleiding:

Het warenhuis Grandbuy, gelegen aan een beroemde voetgangersstraat in Guangzhou, China, onderging een grootschalige renovatie om de consumentenervaring te verbeteren en de omzet te verhogen. Het ontwerp van Hu Chen richtte zich op het herstructureren van de consumentenroute en het verbinden van de twee gebouwen om een naadloze en aantrekkelijke winkelervaring te creëren. Na de heropening behaalde het warenhuis een recordomzet, waardoor het een succesvolle transformatie onderging.

De renovatie van een warenhuis is een complex proces dat rekening houdt met verschillende aspecten, maar de consumentenroute speelt een essentiële rol in het gehele systeem. Het is de inspiratie en het hart van dit project. Door gebruik te maken van ruimtelijke ontwerptechnieken hebben we de consumentenroute herontworpen, waardoor de stroom van consumenten wordt gestimuleerd, meer consumenten worden aangetrokken en de merken worden opgewaardeerd om de omzet van het warenhuis te verbeteren.

Een van de unieke kenmerken van dit ontwerp is de verbinding tussen de twee gebouwen. Oorspronkelijk waren de gebouwen ruimtelijk niet goed op elkaar afgestemd, wat resulteerde in een negatieve invloed op de consumentenervaring en de omzet. Door het creëren van een centrale as en een kernatrium werd de relatie tussen de oude en nieuwe gebouwen verbeterd, waardoor de zichtbaarheid en toegankelijkheid van de winkels werden vergroot. Bovendien werden er nieuwe liften en roltrappen toegevoegd om de verticale toegankelijkheid te verbeteren en meer consumenten aan te trekken.

Een ander opvallend aspect van dit ontwerp is het gebruik van innovatieve materialen. Bij de oostelijke ingang van het warenhuis werd lichtgewicht aluminium plaatmateriaal gebruikt, dat van kleur kan veranderen. Dit materiaal werd in de vorm van Guangzhou-architectuurtegels gegoten en voorzien van illusieverlichting en RGB-kleurige LED-lampjes. Hierdoor springt het warenhuis eruit tussen de omliggende gebouwen. Dit materiaal is niet alleen betaalbaar en onderhoudsvriendelijk, maar ook duurzaam.

De renovatie van Grandbuy heeft geleid tot een aanzienlijke stijging van de omzet. Op de heropeningsdag werd de hoogste piek van het jaar bereikt. Het succes van dit project is te danken aan de optimalisatie van de consumentenroute, de verbetering van de culturele en esthetische uitstraling en de integratie en toegankelijkheid van de ruimte. Het warenhuis heeft nu een moderne uitstraling en trekt meer consumenten en hoogwaardige merken aan.

De renovatie van Grandbuy was een uitdagend project. Voorafgaand aan de renovatie waren de gebouwen niet goed met elkaar verbonden, zowel op het gebied van de buitenkant als de binnenkant. Dit zorgde voor een gebrek aan doorstroming van consumenten en een onduidelijke consumentenroute. Het belangrijkste doel was dan ook om de oude en nieuwe gebouwen met elkaar te verbinden en de consumentenervaring te verbeteren.

Het ontwerp van Hu Chen heeft niet alleen gezorgd voor een succesvolle renovatie van Grandbuy, maar heeft ook een positieve impact gehad op de lokale economie en het milieu. Door het hergebruik van de bestaande gebouwen is er geen sprake van verwaarlozing en is er een aantrekkelijke plek gecreëerd voor consumenten. Het warenhuis heeft zichzelf opnieuw uitgevonden en is nu een populaire bestemming geworden voor consumenten.

De renovatie van Grandbuy is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Dit ontwerp is erkend vanwege zijn creativiteit, technische vaardigheden en bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Met de renovatie van Grandbuy heeft Hu Chen bewezen dat een goed doordacht ontwerp de consumentenervaring kan transformeren en de omzet kan verhogen. Het warenhuis is nu een modern en aantrekkelijk winkelcentrum dat consumenten aantrekt en merken van topkwaliteit huisvest.

Video credits: Korte introductievideo van GRANDBUY, Guangzhou Harber Architectural Design Co., Ltd, 2022.

Afbeeldingscredits:

Afbeelding 1: Fotograaf IVY Photography & Production, On-site foto van het interieur 1, 2021.

Afbeelding 2: Fotograaf IVY Photography & Production, On-site foto van de zuidelijke ingang, 2021.

Afbeelding 3: Fotograaf IVY Photography & Production, On-site foto van de oostelijke ingang, 2021.

Afbeelding 4: Fotograaf IVY Photography & Production, On-site foto van het interieur 2, 2021.

Afbeelding 5: Fotograaf IVY Photography & Production, On-site foto van het interieur 3, 2021.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Hu Chen
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer IVY Photography & Production,On-site Photo of the Interior1,2021. Image #2: Photographer IVY Photography & Production, On-site Photo of the South Entrance,2021. Image #3 Photographer IVY Photography & Production,On-site Photo of the East Entrance,2021. Image #4: Photographer IVY Photography & Production, On-site Photo of the Interior2,2021. Image #5: Photographer IVY Photography & Production, On-site Photo of the Interior3,2021. Video Credits: Brief Introduction Video of GRANDBUY, Guangzhou Harber Architectural Design Co., Ltd, 2022.
Projectteamleden: Design Director: Hu Chen
Projectnaam: Flourishing Grandbuy
Projectklant: Hu Chen


Flourishing Grandbuy IMG #2
Flourishing Grandbuy IMG #3
Flourishing Grandbuy IMG #4
Flourishing Grandbuy IMG #5
Flourishing Grandbuy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp