Lichts: Een Uniek Vijf-Verdiepingen Woonhuis

Een Exclusieve Leefervaring Gecreëerd door Chen Hung-Chou en Chang Kai-Hsien

Inleiding

Dit project, genaamd Lichts, is een vijf-verdiepingen tellend gebouw dat een exclusieve leefervaring biedt aan de bewoners. Ontworpen door Chen Hung-Chou en Chang Kai-Hsien, is dit woonhuis een perfecte balans tussen functionaliteit en stijl. Met aandacht voor detail en unieke kenmerken, is Lichts een ware blikvanger in de wereld van architectuur en design.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de behoefte om de verschillende wensen en voorkeuren van de bewoners te accommoderen. Elk van de vijf verdiepingen is zorgvuldig ontworpen om aan de individuele smaak en voorkeur van de gebruikers te voldoen. Door middel van decoratieve details worden de verschillende ruimtes met elkaar verbonden, waardoor een exclusieve leefervaring ontstaat.

Wat Lichts onderscheidt van andere ontwerpen is het gebruik van de originele hoge plafonds om een ruimtelijke sfeer te creëren. Natuurlijke houtsoorten en marmer worden gebruikt om de ruimte te decoreren en een luxe uitstraling te geven. Op de derde en vierde verdieping bevinden zich de slaapkamers en de multifunctionele ruimte voor het jongere gezinslid. Hier wordt gekozen voor een eenvoudige, stijlvolle en licht industriële loftstijl om een jeugdige en levendige sfeer te creëren. Dit staat in schril contrast met de voorkeur van de oudere generatie. Op de vijfde verdieping bevindt zich de studio van de mannelijke eigenaar, evenals een tentoonstellingsruimte voor zijn verzamelde actiefiguren.

De realisatie van dit ontwerp is mogelijk gemaakt door het gebruik van een unieke spiraalvormige trap. Deze trap vervangt de traditionele trap en dient als verbindende factor tussen de verdiepingen. De stijl van de spiraalvormige trap verandert en echoot met de ontwerpen op de verschillende verdiepingen. LED-lampen zijn aan de achterkant van de treden gemonteerd en zorgen voor een zachte en warme verlichting, waardoor de structuur visueel lichter lijkt.

De specificaties van het ontwerp zijn als volgt: de familiekamer bevindt zich op de tweede verdieping en staat in nauw contact met de eerste verdieping via een houten schuifdeur. De slaapkamers, multifunctionele ruimte en de studio van de eigenaar bevinden zich respectievelijk op de derde tot en met de vijfde verdieping.

De interactie met het ontwerp is zorgvuldig doordacht. De eerste verdieping fungeert als de woonkamer, eetkamer en keuken. Dankzij het vijf meter hoge plafond wordt er voldoende zonlicht in de woonkamer gecreëerd door middel van grote ramen. De keuken is opgedeeld in twee ruimtes: een keukeneiland en een individueel kookgedeelte. Een dakraam zorgt voor extra natuurlijk licht, waardoor er een ruimtelijk kookveld ontstaat dat naadloos overgaat in de buitenruimte.

Het project Lichts begon in april 2017 in Taiwan en werd in februari 2018 voltooid. Tijdens het ontwerpproces is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de behoeften en voorkeuren van de bewoners. Het doel was om een exclusieve interieuromgeving te creëren die aan alle eisen voldeed.

De uitdagingen bij dit ontwerp waren talrijk. Het vijf-verdiepingen tellende terraswoning en het feit dat er drie generaties onder één dak wonen, vereisten een holistische benadering. Het was belangrijk om elk gebied zijn unieke kenmerken en persoonlijkheid te laten tonen, terwijl het tegelijkertijd een ontspannen en comfortabele leefomgeving voor het hele gezin creëerde.

Het project Lichts is een ware prestatie op het gebied van architectuur en design. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp in 2020 de Silver A' Design Award heeft gewonnen in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp. Dit ontwerp illustreert uitstekende expertise en innovatie, en weerspiegelt een opmerkelijk niveau van excellentie.

Met Lichts hebben Chen Hung-Chou en Chang Kai-Hsien een unieke leefomgeving gecreëerd die de verschillende behoeften en voorkeuren van de bewoners weerspiegelt. Dit ontwerp is een inspiratiebron voor de wereld van architectuur en design.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: CHEN HUNG-CHOU Chang Kai-Hsien
Afbeeldingscredits: CHEN HUNG-CHOU Chang Kai-Hsien
Projectteamleden: CHEN HUNG-CHOU Chang Kai-Hsien
Projectnaam: Tranquility
Projectklant: CHEN HUNG-CHOU Chang Kai-Hsien


Tranquility IMG #2
Tranquility IMG #3
Tranquility IMG #4
Tranquility IMG #5
Tranquility IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp