Purity: Een Prachtig Houten Huis op de Heuvel

Een Unieke Houten Cabin Ontworpen door Steve Lyu

Inleiding

Leven op een ongerepte heuvel, gehuld in de mist, is rustig en heerlijk. Het huis op de heuvel is versierd met delicate texturen van verschillende houtsoorten die zijn verwerkt in het dak, de muren, trappen en leuningen. De houten cabin, gelegen op de weelderige heuvel, met de witte muren is buitengewoon aantrekkelijk.

De cabin bestaat uit twee gebouwen, waarvan het voorste gebouw een parkeerplaats heeft met een prachtig uitzicht op de natuurlijke omgeving. De weelderige planten die op het achterste gebouw groeien, zorgen voor een verkwikkende sfeer. De buitenomgeving heeft een soepele en functionele verkeersstroom.

De huisdecoraties zijn gebaseerd op de omgeving, waarbij de binnenruimte een prachtig uitzicht heeft op de adembenemende buitenlandschappen. Zowel de indeling als de uitzichten zijn ontworpen in overeenstemming met het natuurlijke landschap. De bloeiende bomen en bergkammen vormen op harmonieuze wijze een onderdeel van de cabin.

De indoor ruimte is ingericht met delicate betonnen muren en tatamimatten, wat zorgt voor een poëtische en Zen-achtige sfeer. De houten traptreden en rode bakstenen muren onthullen de ongecompliceerde dynamiek, die de onderscheidende toepassingen van materiaal esthetiek tentoonstellen.

Het project werd voltooid op 10 februari in Hsinchu, Taiwan. Het pand heeft een oppervlakte van 129 vierkante meter.

De decoratie ambachtelijk toegepast op de plafonds, muren en vloeren toont op buitengewone wijze de aantrekkingskracht van zowel contrasten als verzoeningen tegelijkertijd. De toepassingen van moderne esthetiek bij het manipuleren van diverse materialen inspireren innovaties in lijnen en bochten, rechte hoeken en bogen, ingrediënten en zintuigen, en zuiverheid en complexiteit. Dit alles heeft geresulteerd in de klassieke en onderscheidende contouren van meerdere materialen die intrigerend samenwerken vanuit verschillende perspectieven van interieurontwerp.

Deze Design won de Bronzen A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd voor het toepassen van de beste praktijken op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie, en tonen sterke technische en creatieve vaardigheden. Ze dragen bij aan verbeteringen in de kwaliteit van leven en maken de wereld een betere plek.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Steve Lyu
Afbeeldingscredits: Steve Lyu
Projectteamleden: Director: Steve Lyu
Projectnaam: Tranquil Life in Fog
Projectklant: Steve Lyu


Tranquil Life in Fog IMG #2
Tranquil Life in Fog IMG #3
Tranquil Life in Fog IMG #4
Tranquil Life in Fog IMG #5
Tranquil Life in Fog IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp