Doctor Queen: Een Cosmetische Chirurgie Kliniek met een Verfijnd Design

Een Uniek Ontwerp door Zi Ying Yang

Inleiding

De schoonheidskliniek Doctor Queen biedt haar patiënten schoonheid en zelfvertrouwen. Het ontwerp van de kliniek maakt gebruik van zachte kleuren, gebogen lijnen, natuurlijk licht en groene beplanting om een heldere en ontspannen omgeving te creëren. Hierdoor wordt zowel medische privacy als een gevoel van veiligheid geboden.

De ontwerper heeft de onregelmatige trapeziumvormige indeling opnieuw georganiseerd om ruimte te bieden aan de receptiebalie, wachtruimte, consultatieruimte, diagnosekamer, operatiekamer en andere functionele ruimtes. De open wachtruimte is geplaatst op een plek met veel natuurlijk licht. Door het uitzicht naar buiten wordt het heldere zonlicht en de natuurlijke beplanting naar binnen gehaald, waardoor de afstand tot de straat wordt vergroot. In combinatie met de gebogen vorm van de lage muur en de zachte kleuren, wordt een ontspannen en comfortabele omgeving gecreëerd.

De hoofdruimte van de kliniek heeft een onregelmatige trapeziumvormige vorm en er zijn veel lage balken aan het plafond. De ontwerper heeft de hele ruimte geïntegreerd op basis van de positie van de balken en heeft de functionele ruimtes van de balie, wachtruimte, consultatieruimte, diagnosekamer, operatiekamer en VIP-ruimte verdeeld. De ruimtes zijn gedecoreerd met vervormde en gedraaide lijnen in het patroon, in combinatie met transparante glazen scheidingswanden, om de visuele waarneming van de ruimte te vergroten.

Het elegante boogelement wordt gebruikt om te harmoniëren met de zachte en delicate merkidentiteit en perfect te integreren met de onregelmatige ruimte en de behoefte aan privacy. Wat betreft de kleurkeuze, worden roze, licht hout en andere kleuren gebruikt, evenals indirecte verlichting om een comfortabele en heldere sfeer te creëren. Dit kan de psychologische last na de diagnose en behandeling en tijdens het herstel verminderen. Gebruikers kunnen genieten van het stadslandschap door het raam, terwijl ze tegelijkertijd worden afgeschermd van de drukte van de stad.

De visuele elementen, zoals zachte rondingen, kleuren en materialen, in combinatie met heldere verlichting en natuurlijke groene planten, worden toegepast om de psychologische druk van patiënten te verlichten. De consultatieruimte is verlicht door transparante glazen scheidingswanden, waardoor een open en vriendelijke omgeving ontstaat voor gesprekken, terwijl ook aan de privacy-eisen wordt voldaan. In de wachtruimte zijn de zitplaatsen van elkaar gescheiden, waardoor direct oogcontact met andere patiënten wordt vermeden.

Het project bevindt zich in Taipei en is gerealiseerd met aandacht voor de richting van de balken en kolommen in de trapeziumvormige ruimte. De ontwerper heeft de indeling opnieuw georganiseerd, de functionele ruimte verdeeld en de prachtige booglijnen en kleuren als decoratie gebruikt om de ruimtelijke perceptie te vergroten. Om het doel van medische privacy te bereiken, heeft de ontwerper een beeldhal toegevoegd en de interne ingang verplaatst.

Het ontwerp van Doctor Queen was bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van de beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, waardoor voldoening en positieve gevoelens worden gecreëerd en bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Yang Zi Ying
Afbeeldingscredits: Yang Zi Ying
Projectteamleden: Yang Zi Ying
Projectnaam: Doctor Queen
Projectklant: Yang Zi Ying


Doctor Queen IMG #2
Doctor Queen IMG #3
Doctor Queen IMG #4
Doctor Queen IMG #5
Doctor Queen IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp