Vienna Park Loft: Een Luxueus Kunstwerk in Wenen

Een Unieke Stadsloft Ontworpen door Zsolt Szalai

In het hart van het 4e district in Wenen, Oostenrijk, bevindt zich de adembenemende Vienna Park Loft. Ontworpen door de getalenteerde Zsolt Szalai, is deze loft een meesterwerk van design en architectuur dat luxe en kunst combineert op een unieke manier.

De inspiratie voor het ontwerp van de Vienna Park Loft was om naast de essentiële ruimtes van een klassiek appartement ook speciale kamers te creëren die elders moeilijk te vinden zijn. Zo is er bijvoorbeeld een sigarenhoek met zwevende bar en wijnkoelkast, evenals een theaterkamer. Deze gedeeltelijk gescheiden ruimte bevindt zich achter de divan en naast het eetgedeelte, met toegang via trappen aan beide zijden van de divan. Het opvallende kenmerk is de vijf meter lange spiegelwand en de wastafel in het midden.

Wat de Vienna Park Loft echt uniek maakt, is de transformatie van een zolderappartement over drie verdiepingen, waarbij de bestaande kleine ruimtes werden geopend en vergroot. Wat voorheen vaste voorraad en objecten waren, zoals trapleuningen, kledingkasten en bloembakken, zijn nu unieke sculpturen geworden. De keuze van kleuren en materialen is bewust beperkt om meer ruimte te geven aan de vormentaal en de compositie van de objecten onderling.

De Vienna Park Loft is gerealiseerd met behulp van hoogwaardige materialen, waaronder DuPont Corian, hout, gebrand staal, Cortenstaal en spiegels. De meeste sculpturen zijn gemaakt van gebrand staal en Corian. Daarnaast is er gebruik gemaakt van Cortenstaal voor zowel binnen- als buitengebruik. Het Cortenstaal voor het interieur is behandeld om roestvorming te stoppen en slijtage van het materiaal te voorkomen.

Met een totale oppervlakte van ongeveer 250 vierkante meter biedt de Vienna Park Loft een ruime en luxueuze leefomgeving. Het ontwerp is tijdloos en luxueus, met een nadruk op sculpturale elementen die het interieur een uniek karakter geven. De kleuren zwart en wit domineren het palet, waardoor de aandacht volledig uitgaat naar de vormen en composities van de objecten.

De Vienna Park Loft is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een functioneel ontwerp. Alle wensen en eisen van de klant zijn op unieke wijze gerealiseerd. De keuze van materialen en kleuren is bewust beperkt om de bijzondere vormentaal van de kunstenaar te laten spreken in zijn sculpturen. Het was belangrijk om deze loft speciale kenmerken te geven en opvallende accenten te creëren.

Het project begon in 2021 en werd begin 2023 voltooid. De Vienna Park Loft is een ware blikvanger in Wenen, en een voorbeeld van uitmuntendheid in design en architectuur.

De Vienna Park Loft is bekroond met de Bronze A' Design Award in 2023 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Deze prestigieuze prijs erkent ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven. De Vienna Park Loft is een ware aanwinst voor de wereld van design.

Beeldcredits:

1: Fotograaf Zsolt Szalai, Trap een, 2023

2: Fotograaf Zsolt Szalai, Corian reliëfwand, 2023

3: Fotograaf Zsolt Szalai, Bovenverdieping, 2023

4: Fotograaf Zsolt Szalai, Keuken, 2023

5: Fotograaf Zsolt Szalai, Trap twee, 2023


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zsolt Szalai
Afbeeldingscredits: 1: Photographer Zsolt Szalai, Staircase one, 2023 2: Photographer Zsolt Szalai, Corian relief wall, 2023 3: Photographer Zsolt Szalai, Upper floor, 2023 4: Photographer Zsolt Szalai, Kitchen, 2023 5: Photographer Zsolt Szalai, Staircase two, 2023
Projectteamleden: Zsolt Szalai
Projectnaam: The Vienna Park Loft
Projectklant: Zsolt Szalai


The Vienna Park Loft IMG #2
The Vienna Park Loft IMG #3
The Vienna Park Loft IMG #4
The Vienna Park Loft IMG #5
The Vienna Park Loft IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp