Mountain Impression: Een Huiselijke Oase

Yuto Design creëert een harmonieuze woonervaring

Thuis is meer dan een dak boven het hoofd; het is een concrete uiting van levenskwaliteit. Yuto Design heeft met 'Mountain Impression' een residentie ontworpen die zowel esthetisch als functioneel de verwachtingen overtreft.

In een wereld waar de grenzen tussen kunst en functionaliteit steeds meer vervagen, presenteert Yuto Design een residentie die beide werelden samenbrengt. 'Mountain Impression' is een project dat praktische leefbaarheid en esthetische verfijning in één naadloos ontwerp integreert. De ontwerpers hebben elk gebied zorgvuldig ingericht, met aandacht voor comfortabele proporties en een vloeiend lijnenspel dat een rustgevend visueel effect creëert. De gebruikte materialen variëren in textuur, wat zowel de bruikbaarheid als de esthetiek ten goede komt.

Wat 'Mountain Impression' onderscheidt, is de doordachte combinatie van dagelijkse functionaliteit en esthetische overwegingen. De onregelmatig gebogen kasten voldoen aan de opbergbehoeften, terwijl de kattenboom en -gang geometrisch zijn ontworpen om ook de huisdieren een aangename plek te bieden. De muren en plafonds zijn voorzien van rondingen die de scherpte van hoeken verzachten, wat resulteert in een harmonieus en elegant visueel effect. Deze rondingen fungeren tevens als gidsen die de publieke en private ruimtes met elkaar verbinden, waarbij verschillende materialen en verlichting voor unieke sferen zorgen.

De realisatie van dit project maakte gebruik van een scala aan bouwmaterialen, waaronder Duitse minerale verf, milieuvriendelijke latexverf, tegelvloeren met houtlook, houtwerk, lijstwerk, systeempanelen, ijzeren onderdelen en glas. De publieke en private ruimtes zijn door hun kleurenschema's van elkaar gescheiden, waarbij de publieke ruimte lichte tinten met ingetogen grijs bevat, en de private ruimte warme houttinten die zorgen voor fysieke en mentale ontspanning. De nauwgezetheid van het ontwerpteam komt tot uiting in het elegante en ritmische ontwerp, benadrukt door rondingen en lichtstrips.

Met een totale oppervlakte van 257,8 vierkante meter en een interieur van 117,3 vierkante meter, omvat de locatie een nieuw vijf verdiepingen tellend eengezinshuis met 4 slaapkamers, een woonkamer en een eetkamer. De eerste, tweede, vierde en vijfde verdieping bieden gedeelde ruimtes, waaronder een garage, sportschool, woonkamer, eetkamer, recreatieruimte, studeerkamer en multifunctionele ruimte. De derde verdieping herbergt de hoofdslaapkamer en kleedkamer. Schuifdeuren dienen als grens om ruimte te besparen.

Elk gezinslid heeft in het vijf verdiepingen tellende huis een eigen ruimte. Of het nu gaat om de sportieve gastheer, de leesgrage gastvrouw of het buitenterras voor bijeenkomsten; elke ruimte is functioneel en gebruiksvriendelijk. De ontwerpers hebben met rondingen elk gebied met elkaar verbonden, wat de familieband versterkt en de gemeenschappelijke ruimte tot een plek maakt waar het gezin samenkomt en het leven deelt.

De uitdagingen bij het ontwerpen van 'Mountain Impression' waren niet gering. De binnenruimte was beperkt door trappen en sanitaire voorzieningen, en de vele grote balken en onderbrekingen in de lay-out zorgden voor inconsistenties. Het ontwerpteam gebruikte lijnen om de lagen te definiëren en rondingen om de gebreken van het plafond te elimineren. Met een verscheidenheid aan materialen en verlichting werden de nadelen van de ruimte omgezet in voordelen.

De gevels van het project zijn gepresenteerd met kleurblokken, waarbij de minerale verf een natuurlijke vermenging van licht en schaduw benadrukt. De ruwheid van het effect onthult een divers en fijngevoelig uiterlijk. De sfeer van de publieke ruimte wordt gevormd door rondingen en verf. De grijze verf geeft de ruimte een rustige uitstraling, terwijl de rondingen zachtheid tonen. Het elegante ritme geeft de ruimte een zacht gevoel van ritme, terwijl de vloeiende lijnen in de hoeken en kasten een gezellige esthetiek vertolken.

'Mountain Impression' van Yuto Design is bekroond met de IJzeren A' Design Award in de categorie 'Interior Space, Retail and Exhibition Design Award' in 2024. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en bekwame technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Sung-Shu Chan
Afbeeldingscredits: Yuto Design
Projectteamleden: Sung-Shu Chan, Ya-Hui Chang
Projectnaam: Mountain Impression
Projectklant: Yuto Design


Mountain Impression IMG #2
Mountain Impression IMG #3
Mountain Impression IMG #4
Mountain Impression IMG #5
Mountain Impression IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp