Noble Energy Israel: Een Inspirerend Ontwerp voor Kantoren

Een Uniek Ontwerp Geïnspireerd door de Gasplatforms

De kantoren van Noble Energy in Herzliya, Israël, zijn onlangs getransformeerd tot een inspirerende werkruimte die de essentie van het bedrijf weerspiegelt. Het ontwerp, gecreëerd door Michael Setter, is geïnspireerd op de geometrie, materialiteit en kleurenschema's van gasplatforms, en creëert een unieke sfeer voor de werknemers.

Het belangrijkste inspiratiepunt voor het ontwerp was het gasplatform zelf. De geometrie, materialiteit en kleurenschema's van het platform dienden als leidraad voor het ontwerp van de kantoren. De plafonds zijn bijvoorbeeld geschilderd in een diepblauwe kleur, die de zee simuleert. Onder deze plafonds bevinden zich verzinkte pijpen en hangen er gaasplafonds die lijken op de vloer van het platform. Dit creëert een unieke ervaring wanneer men omhoog kijkt naar de plafonds van de gangen, vergelijkbaar met het uitzicht vanaf het platform.

Het ontwerp van de kantoren kenmerkt zich door smalle en langwerpige verdiepingen. De werknemerskamers zijn langs de ramen aan de buitenkant geplaatst, zodat er geen kamers zijn zonder ramen. Daarnaast zijn er slechts twee modules gebruikt voor de grootte van de kamers: een korte kamer en een lange kamer, om variatie te creëren in de langwerpige gangen. Om de oriëntatie in de kantoren te verbeteren, heeft elke verdieping een specifieke kleur gekregen. Deze kleur komt overeen met de kleur van de keuken en lounge op die verdieping, die als een kleurblok zijn ontworpen met dezelfde kleur op de vloer, muren en plafond.

Als onderdeel van het duurzaamheidsprincipe is er veel nadruk gelegd op het gebruik van gerecyclede materialen, met name restmateriaal van de gasplatforms. Pijponderdelen zijn bijvoorbeeld omgevormd tot bloempotten, gebruikte houten balken zijn gebruikt voor wandbekleding en werkbladen, en kapotte en gebruikte dozen zijn opnieuw samengesteld en gebruikt voor opslag en presentatie. Het gebruik van deze materialen weerspiegelt niet alleen het duurzame karakter van het project, maar ook de identiteit van Noble Energy zelf.

De kantoren van Noble Energy bevinden zich verspreid over 8 verdiepingen en beslaan een oppervlakte van 13.000 vierkante meter. Op de begane grond bevindt zich de hoofdingang, op de 2e verdieping zijn er vergaderruimtes en gastenfaciliteiten, en de verdiepingen 3-8 zijn kantoorverdiepingen.

Het nieuwe ontwerp van de kantoren stimuleert de werknemers om elkaar te ontmoeten in verschillende openbare ruimtes, zoals cafetaria's en samenwerkingsruimtes. Daarnaast is de openbare trap ontworpen om werknemers aan te moedigen deze te gebruiken. Op elke verdieping is er een andere kleur toegepast om de oriëntatie te vergemakkelijken.

Het ontwerp van de kantoren van Noble Energy is een perfecte weerspiegeling van het bedrijf en haar activiteiten. Het creëert een inspirerende werkomgeving die de essentie van het bedrijf en de gasplatforms waarop het opereert, weerspiegelt. Het gebruik van gerecyclede materialen en duurzaamheidsprincipes benadrukt het streven van Noble Energy naar verantwoordelijkheid en milieubewustzijn.

Met dit unieke ontwerp heeft Noble Energy Israel een prestigieuze A' Design Award gewonnen in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design. Dit ontwerp wordt erkend als een buitengewone prestatie die de grenzen van kunst, wetenschap, design en technologie verlegt.

Beelden met dank aan Amit Gosher, 2019.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Michael Setter
Afbeeldingscredits: Image #1: by Amit Gosher, 2019 Image #2: by Amit Gosher, 2019 Image #3: by Amit Gosher, 2019 Image #4: by Amit Gosher, 2019 Image #5: by Amit Gosher, 2019 video: by Noble Energy
Projectteamleden: Head designer: Michal Leitner, Interior Designer
Projectnaam: Noble Energy
Projectklant: Michael Setter


Noble Energy IMG #2
Noble Energy IMG #3
Noble Energy IMG #4
Noble Energy IMG #5
Noble Energy IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp