Lesprit Cafe: Een Hergeboorte van Stijl en Sfeer

Een Moderne en Verfijnde Ruimte voor een Unieke Cafe-ervaring

Inleiding

Lesprit Cafe, gelegen in het centrale westelijke district van Tainan City, Taiwan, is een project dat de hergeboorte van een cafe markeert. Ontworpen door Tung Chieh Chen en Chun Hsiao Chou, biedt deze ruimte een moderne en verfijnde sfeer voor een unieke cafe-ervaring. Met aandacht voor detail en een focus op functionaliteit, is Lesprit Cafe een plek waar klanten kunnen genieten van heerlijke maaltijden en een ontspannen sfeer.

De inspiratie voor dit ontwerp kwam voort uit de wens van de klant om een cafe op te zetten na een eerdere onsuccesvolle poging. Het ontwerpteam heeft verschillende elementen gecombineerd, waaronder de kenmerken van de klanten, de maaltijden die worden geserveerd en de indrukken van het eerste cafe. Het resultaat is een uitbreiding van het gebouw en een visuele eenheid die de essentie van het cafe weerspiegelt.

Een van de unieke kenmerken van Lesprit Cafe is het gebruik van de installatiekunst van wolken, die in het eerste cafe werd gebruikt, om het idee van dromen te symboliseren. Dit element benadrukt niet alleen het visuele effect, maar vertegenwoordigt ook het harde werk van de klant en zijn streven naar het gebruik van hoogwaardige ingrediënten. Daarnaast is er veel aandacht besteed aan functionaliteit, met de toepassing van railverlichting en het behoud van elementen uit het eerste cafe in het barontwerp. De eetruimte, die uitkijkt op ramen, stelt klanten in staat om te genieten van het uitzicht op de buitenwereld of rustig rond te lopen.

Om een stabiele sfeer te creëren die past bij de prijsklasse en doelgroep van Lesprit Cafe, is er gebruik gemaakt van materialen zoals plat marmer, mat messing en zwart-witte tegelvloeren. Deze elementen zorgen voor een rustige, warme en stijlvolle sfeer. Daarnaast is er gekozen voor gelamineerd hout voor eenvoudig onderhoud. Om kosten te besparen en een consistente stijl te behouden, zijn meubels uit het eerste cafe hergebruikt.

Lesprit Cafe bevindt zich op de begane grond van een gebouw en heeft een oppervlakte van 66 m2. Het omvat een keuken, bar en eetruimte. Door het verwijderen van houten scheidingswanden is de ruimte vergroot. Situatieverlichting wordt gebruikt om hoeken uit te breiden, met unieke kroonluchters die zacht licht uitstralen en levendigheid toevoegen. De hoofdkleur van de ruimte is blauw, wat overeenkomt met de groene kleur van de buitenkant van het gebouw. De keukenfaciliteiten en leidingen zijn zo geplaatst dat ze voldoen aan de operationele behoeften.

Lesprit Cafe is niet alleen een visueel aantrekkelijke ruimte, maar ook een plek waar klanten een unieke ervaring kunnen hebben. Door de kleurtinten van het gebouw naar het interieur te brengen, wordt een gevoel van continuïteit gecreëerd. De rustige basis wordt benadrukt door eenvoud en een complementaire esthetiek tussen het hoofdthema en de decoraties. Kleine spotlights en situatieverlichting zorgen voor een aangename rust.

Voltooid in mei 2017, is Lesprit Cafe een project dat de veerkracht van de klant en het ontwerpteam weerspiegelt. Ondanks budgetbeperkingen hebben ze een ruimte gecreëerd die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is. Door meubels uit het eerste cafe te hergebruiken en de ruimtestroom te optimaliseren, is er een sfeervolle en efficiënte omgeving gecreëerd.

Lesprit Cafe is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prestigieuze prijs erkent het uitzonderlijke vakmanschap en de innovatie die in dit ontwerp zijn verwerkt.

Lesprit Cafe is niet alleen een plek om te genieten van heerlijke maaltijden, maar ook een ruimte die de geest en de zintuigen prikkelt. Met zijn moderne en verfijnde uitstraling biedt het een unieke ervaring voor iedereen die op zoek is naar een bijzondere cafe-ervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Tung Chieh Chen, Chun Hsiao Chou
Afbeeldingscredits: LEO DAI
Projectteamleden: Chen Tung Chieh Chou Chun Hsiao
Projectnaam: Lesprit cafe
Projectklant: Tung Chieh Chen, Chun Hsiao Chou


Lesprit cafe IMG #2
Lesprit cafe IMG #3
Lesprit cafe IMG #4
Lesprit cafe IMG #5
Lesprit cafe IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp