Yueji Diffuse Space: Een Oase van Rust en Bezinning

Haibo Liu's ontwerp creëert een unieke meditatieruimte

In het hart van Jiujiang City, China, onthult designer Haibo Liu een baanbrekend project: Yueji Diffuse Space, een meditatieruimte die rust en sereniteit uitademt. Dit project, bekroond met de Zilveren A' Design Award, biedt een vernieuwende kijk op spirituele ruimtes.

Yueji Diffuse Space is meer dan een meditatieruimte; het is een ervaring die de zintuigen prikkelt en de geest tot rust brengt. Haibo Liu heeft een omgeving gecreëerd die zowel zuiver als warm is, en die zich richt op spirituele revalidatie, theeceremonies en yoga. Het ontwerp is gericht op inclusiviteit, zonder zich te beperken tot een specifieke stijl of functie.

De kracht van het ontwerp ligt in het gebruik van pure materialen die een ontspannen sfeer uitstralen met een primitieve uitstraling. Het gebouw is zo geplaatst dat het uitzicht op het meer centraal staat, terwijl het tegelijkertijd afleiding van de buitenwereld minimaliseert. Door bewegingslijnen en lichtschaduwen te creëren, wordt de aandacht van bezoekers naar het meer geleid, en worden meerdere gezichtspunten binnen de ruimte gecreëerd om het buitengezicht naar binnen te brengen.

De realisatie van dit project is een technologisch hoogstandje. Boven de rustzone bevindt zich een binnenplaats die als centrum van de bewegingslijnen dient en de hele ruimte doordringt. Deze binnenplaats zorgt voor luchtcirculatie, een onbelemmerd uitzicht en laat natuurlijk zonlicht binnenstromen. Afhankelijk van de tijd van de dag verandert het lichtspel, en bij helder weer is zelfs de sterrenhemel zichtbaar.

Met een oppervlakte van 700 vierkante meter biedt Yueji Diffuse Space een ruime en veelzijdige omgeving. De ontwerper heeft gekozen voor de meest primitieve materialen, waardoor bezoekers de schoonheid van de natuur kunnen ervaren door zowel visuele als tactiele sensaties. Het resultaat is een meeslepende ervaring die emoties oproept en mensen in staat stelt zich volledig te concentreren op hun innerlijke rust.

De uitdagingen bij het ontwerpen van Yueji Diffuse Space waren aanzienlijk. Het project moest een grote hoeveelheid gebruikers kunnen accommoderen en tegelijkertijd een rustige omgeving bieden. Deze tegenstrijdigheid heeft geleid tot een zorgvuldig uitgebalanceerd ontwerp dat zowel functioneel als esthetisch is. Het project, dat begon in oktober 2022 en voltooid werd in juni 2023, is een toonbeeld van hoe design kan bijdragen aan welzijn en innerlijke vrede.

De erkenning van Yueji Diffuse Space met de Zilveren A' Design Award is een bevestiging van de innovatieve en professionele kwaliteit van het ontwerp. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit, vakmanschap en innovatie, en die positieve emoties, verwondering en bewondering opwekken.

De visuele inhoud van dit project is het intellectuele eigendom van fotograaf Shenghui, die met zijn beelden de essentie van Yueji Diffuse Space heeft vastgelegd. Het project staat als een monument voor de kracht van design om een ruimte te transformeren tot een bron van rust en inspiratie.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Haibo Liu
Afbeeldingscredits: Shenghui
Projectteamleden: Haibo Liu
Projectnaam: Yueji Diffuse Space
Projectklant: XYH Design


Yueji Diffuse Space IMG #2
Yueji Diffuse Space IMG #3
Yueji Diffuse Space IMG #4
Yueji Diffuse Space IMG #5
Yueji Diffuse Space IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp