G en B: Een Multifunctionele Werkplek met Oosterse Invloeden

Een Ontwerp van Mu-Chin Chiang

Inleiding

G en B is een verborgen juweeltje en multifunctioneel centrum in het drukke herontwikkelingsgebied van New Taipei City. Dit project is gelegen in een boetiek kantoorgebouw en combineert zowel privacy als intimiteit, kunstzinnigheid en pragmatisme met oosterse invloeden. Het ontwerp maakt gebruik van zwarte elementen, zoals de met marmer bestrate vloeren, als symbool voor water volgens de Chinese Wu-Xing filosofie. Deze elementen brengen de stroming van universele energie en welvaart met zich mee. De marmeren aderen die door de ruimtes lopen, dragen filosofische betekenissen met zich mee.

Body

Gevormd door de digitalisering van generaties en de veranderingen in commerciële activiteiten, is de zakelijke relatie geëvolueerd van formele samenwerking naar het opbouwen van een intieme partnerschap. Vergaderingen zijn niet langer alleen bedoeld voor commerciële doeleinden, maar ook als een vorm van sociale interactie en een uiting van de bedrijfsidentiteit.

Het ontwerp van G en B maakt gebruik van verschillende materialen om de gewenste sfeer te creëren. Zo geven de titanium panelen aan het plafond van de vergaderruimte een rationeel statement, terwijl het houtfineerplafond boven de open lounge een zorgeloze sfeer behoudt. De combinatie van materialen tussen wanden en plafonds is harmonieus. Het evenwicht tussen rationaliteit en geruststellende ambiance beïnvloedt zowel de stemming als het gedrag van mensen, wat resulteert in een samensmelting van werkplek en gastenverblijf voor sociale interactie.

Conclusie

G en B is een unieke en multifunctionele werkplek die zowel privacy als intimiteit, kunstzinnigheid en pragmatisme combineert. Het ontwerp maakt gebruik van oosterse invloeden en materialen zoals marmer, hout en titanium om een harmonieuze en geruststellende sfeer te creëren. Met minder dan 100 vierkante meter is het ontwerp erin geslaagd om verschillende functies te integreren zonder een rommelig gevoel te geven. G en B is een inspirerend voorbeeld van hoe een werkplek kan evolueren naar een ruimte voor zowel zakelijke als sociale interactie.

Afbeelding Credits: Andy's Photography

Intellectueel Eigendom: Copyrights behoren toe aan Emerald Design Co., Ltd.

Prijzen en Erkenning: Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieur, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2022. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Mu-Chin Chiang
Afbeeldingscredits: Andy's Photography
Projectteamleden: Mu-Chin Chiang
Projectnaam: G and B
Projectklant: Mu-Chin Chiang


G and B IMG #2
G and B IMG #3
G and B IMG #4
G and B IMG #5
G and B IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp