De Toekomst Preface: Een Nostalgische Reis Door Tijd en Ruimte

Robin Wang's Bekroonde Tentoonstellingscentrum Weerspiegelt de Evolutie van Stedelijke Ontwikkeling

Robin Wang's 'The Future Preface' is een uniek tentoonstellingscentrum dat de geschiedenis van stedelijke ontwikkeling in Zhengzhou, China, tot leven brengt. Het project, dat in 2022 de prestigieuze Gouden A' Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp Award won, is een eerbetoon aan de mensen die de stad hebben gevormd en een vooruitblik op de toekomst.

De inspiratie voor 'The Future Preface' komt voort uit de unieke stedelijke herinneringen van de stad. Wang heeft de ontwikkeling van de stad gevolgd en deze herinneringen gebruikt om een band te creëren tussen de lokale bevolking en immigranten. Het concept van 'tijdreizen' wordt gebruikt om de affecties tussen generaties en de stad te verbinden.

Het ontwerp van het tentoonstellingscentrum is verdeeld in drie dimensies: verleden, heden en toekomst. Deze indeling creëert een gesloten-lus immersieve ervaring die bezoekers de nostalgische glorie van de stad toont en hen vooruit laat kijken naar een beter leven.

Wat 'The Future Preface' onderscheidt van andere ontwerpen is de manier waarop het de geschiedenis van de stad vertelt door de verhalen van haar inwoners. Van het oneindige landbouwland tot de dichtbebouwde huizen met dakpannen tot de huidige hoogbouw, de veranderingen weerspiegelen de herinneringen van generaties. Het zijn de dagelijkse levens van de mensen die de stedelijke welvaart weven.

Technisch gezien beslaat het project een oppervlakte van 2288 vierkante meter. Het project begon in januari 2022 in Zhengzhou, China, en werd in juli 2022 voltooid. Het grootste creatieve, technische en onderzoeksmatige uitdaging was om het project te onderscheiden van de omgeving in vorm, terwijl het een harmonieuze co-existentie in de mensheid bereikte. Bovendien moest het project in verschillende perioden verschillende functies vervullen, wat een extra uitdaging vormde.

De rechten op het ontwerp en de beelden behoren toe aan Robin Wang. Het project heeft de Gouden A' Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp Award in 2023 gewonnen, een erkenning voor buitengewone ontwerpen die kunst, wetenschap, design en technologie bevorderen en een significante impact hebben op de wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Robin, Wang
Afbeeldingscredits: Image #1:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Image #2:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Image #3:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Image #4:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Image #5:Creator Robin Wang, The Future Preface, 2022. Video Credits: Robin Wang, The Future Preface, 2022.
Projectteamleden: Robin Wang
Projectnaam: The Future Preface
Projectklant: Robin, Wang


The Future Preface IMG #2
The Future Preface IMG #3
The Future Preface IMG #4
The Future Preface IMG #5
The Future Preface IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp