Ontdek de Elementen: Pinkbox Club London

Wu Xing Filosofie Vormt Basis voor Uniek Karaoke Concept

In het bruisende hart van Londen biedt Pinkbox Club London een unieke karaoke-ervaring, geïnspireerd op de Chinese filosofie van de vijf elementen. Deze bijzondere locatie is een toevluchtsoord waar bezoekers de drukte van de stad kunnen ontvluchten en zich kunnen onderdompelen in een wereld waar traditie en moderniteit samensmelten.

De Creative Prototyping Unit heeft met Pinkbox Club London een ruimte gecreëerd die meer is dan een karaokebar. Het is een plek waar de oude wijsheid van de Wu Xing - de vijf elementen vuur, water, hout, metaal en aarde - tot leven komt. Elke kamer in de club is een ode aan een van deze elementen, ontworpen om bezoekers een meeslepende ervaring te bieden die de zintuigen prikkelt en de geest kalmeert.

De reis begint al bij de afdaling via de trap naar de kelder, waar het thema Aarde centraal staat. Gestapelde houtlagen creëren de sfeer van een ondergrondse grot, terwijl een verlichte tunnel de weg wijst naar drie privéruimtes. De kleinste kamer is gewijd aan het element Metaal, met een opvallend roestvrijstalen kunstwerk en een koffietafel in de vorm van een kaart van China. De lineaire kamer die het element Hout vertegenwoordigt, is versierd met patronen van boomstammen, wat een bosachtige sfeer oproept en de illusie van diepte versterkt.

Het hoogtepunt is de grootste VIP-kamer, waar de thema's Water en Vuur samenkomen in een harmonieuze mix van serene rust en vurige passie. De afsluiting van de reis vindt plaats in de sanctuary room, waar een mysterieuze koud-blauwe gloed de onderwaterwereld oproept. Overal in Pinkbox Club London worden gasten ondergedompeld in omgevingen die de essentie van elk element authentiek vastleggen.

De realisatie van dit project maakt gebruik van geavanceerde technieken zoals CNC prefabricatie en parametrisch ontwerp. Het interieurontwerp is een samenwerking tussen de leden van de Creative Prototyping Unit en diverse consultants op het gebied van vuur, akoestiek en verlichting. Het project, dat in 2020-21 is bedacht en gedeeltelijk voltooid in 2022, wordt verwacht volledig afgerond te zijn in december 2024.

Deze karaokeclub is niet alleen een plek voor entertainment, maar ook een ruimte waar de wijsheid van de Chinese filosofie en de harmonie tussen mens en natuur centraal staan. Het is een design dat de grenzen van traditionele karaokebars verlegt en een nieuwe standaard zet voor beleving en comfort. De Pinkbox Club London is een bekroning waardig, wat blijkt uit het winnen van de Bronzen A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design in 2024.

De Pinkbox Club London is een voorbeeld van hoe design, technologie en filosofie kunnen samenvloeien tot een unieke ervaring die verder gaat dan alleen een avondje uit. Het is een plek waar elk bezoek een ontdekkingstocht is door de elementen en waar de eeuwenoude Chinese wijsheid op een moderne manier tot leven komt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: William Hailiang Chen
Afbeeldingscredits: All images © Creative Prototyping Unit
Projectteamleden: Interior design: Creative Prototyping Unit Team members: William Hailiang Chen, Stoyan Gerchev, Yunxi Wu Fire consultant: Eyelevel Design Acoustic consultant: Zhu Heng Lighting consultant: Ensoco
Projectnaam: Pinkbox Club London
Projectklant: Creative Prototyping Unit Limited


Pinkbox Club London IMG #2
Pinkbox Club London IMG #3
Pinkbox Club London IMG #4
Pinkbox Club London IMG #5
Pinkbox Club London IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp