Mogan Mountain Jun An Li: Een Toonbeeld van Harmonie tussen Mens en Natuur

Een Luxueuze Showroom die Terugkeert naar de Essentie van de Natuur

In hedendaags residentieel design wordt steeds meer aandacht besteed aan de persoonlijke ervaring van de bewoners. Maar in dit Jun An Li-project, gelegen in Mogan Mountain, moeten we de aandacht vestigen op de harmonieuze coëxistentie van mens en natuur. De ontwerper volgt het principe van terugkeer naar de natuur, met het concept van "less is more" als leidraad, en streeft naar eenvoud. Luxe tot het uiterste is een gevoel van gemak en rust.

In Mogan Mountain is de natuur de enige hoofdrolspeler. Van architectuur tot interieurontwerp is het hoofdidee om dicht bij de natuur te zijn en de natuur te voelen. Het interieurontwerp streeft ernaar om een vergelijkbare binnenwoonomgeving te creëren, zodat de bewoners de grootsheid van het landschap en de authenticiteit van de natuur van binnenshuis kunnen ervaren. Op dat moment zijn de bewoners de enige hoofdrolspelers.

De trap is gemaakt van warme boomstammen, en het sculptuur dat van het plafond valt lijkt op een druppel water die in de zwarte schijf eronder valt. De zwevende zwarte waterdruppels bestaan uit onregelmatige zwarte houten blokken, gemaakt van afvalhout van de bouwplaats. Op deze manier wil de ontwerper een milieuvriendelijke levensstijl bevorderen.

De lampenkap van de eetkamerverlichting is gemaakt van Barrisol, dat een goede lichtdoorlatendheid heeft, verschillende vormen en een sterke plasticiteit.

De villa heeft twee verdiepingen en beslaat 150 vierkante meter.

De bewoners kunnen zich één voelen met de natuur van Mogan Mountain. Wit marmeren vloeren, grote witte muren in het interieur, gecombineerd met houten meubels en trappen, trekken meer aandacht naar het landschap buiten het raam. Zittend op de zachte bank, met een kopje thee en een boek, luisterend naar het geluid van de wind die de bladeren doet ritselen, genietend van een vredige middag.

Het project werd voltooid in mei 2018 en bevindt zich in Jun An Li Resort, Mogan Mountain, Huzhou City, Zhejiang, China.

Het ontwerp is gebaseerd op het leven zelf. Het integreert elementen uit het dagelijks leven en andere gerelateerde zaken in het ontwerp. De ontwerper heeft ter plaatse de lokale cultuur en materialen bestudeerd en het concept van het ontwerp bedacht. Het streeft ernaar om volledig op te gaan in de natuur en geen sporen achter te laten. Het maakt gebruik van lokale materialen en presenteert de natuur met de natuur.

De belangrijkste uitdaging was hoe de essentie van kunst in het ontwerpconcept geïntegreerd kon worden, hoe de binnen- en buitenomgeving met elkaar verbonden konden worden, hoe de schade aan het natuurlijke landschap beperkt kon worden en hoe de bewoners zich zowel fysiek als mentaal met de natuur konden verbinden.

De oplossing was om moderne ontwerptaal te gebruiken om de ontspannen en artistieke sfeer in het interieur te brengen, de natuurlijke omgeving via dakramen en ramen in het interieur te integreren en natuurlijke materialen te gebruiken om de villa als het ware "verstopt" in het landschap te laten opgaan.

Het ontwerp volgt het principe van "less is more". De leefruimte is voornamelijk gehuld in zwart-witte kleuren; witte pleisterwanden, marmeren vloeren en geverfde roestvrijstalen panelen vormen een abstract schilderij in een serene sfeer. Houten meubelstukken op de juiste plaatsen versterken het intieme comfort en alle schoonheid van het interieur wordt tentoongesteld voor de natuur die wordt uitgenodigd door ramen en dakramen. De ontwerper verkondigt dat de berg niet beperkt moet worden door fysieke isolatie, maar dat men hetzelfde kan leven als in de stad, omringd door de natuur.

Afbeeldingen met dank aan fotograaf Feng Lin:

Afbeelding 1: [Image #1]

Afbeelding 2: [Image #2]

Afbeelding 3: [Image #3]

Afbeelding 4: [Image #4]

Afbeelding 5: [Image #5]

Dit ontwerp heeft de Bronzen A' Design Award gewonnen in de categorie Interieurruimte, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan uitstekende en creatief ingenieuze ontwerpen die ervaring en vindingrijkheid authentiseren. Ze worden gewaardeerd omdat ze best practices op het gebied van kunst, wetenschap, design en technologie incorporeren en sterke technische en creatieve vaardigheden tonen en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven, waardoor de wereld een betere plek wordt.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Zhijun Zhong
Afbeeldingscredits: Image #1: Photographer Feng Lin, 1, 2018. Image #2: Photographer Feng Lin, 2, 2018. Image #3: Photographer Feng Lin, 3, 2018. Image #4: Photographer Feng Lin, 4, 2018. Image #5: Photographer Feng Lin, 5, 2018.
Projectteamleden: Zhijun Zhong
Projectnaam: Mogan Mountain Jun An Li
Projectklant: Zhijun Zhong


Mogan Mountain Jun An Li IMG #2
Mogan Mountain Jun An Li IMG #3
Mogan Mountain Jun An Li IMG #4
Mogan Mountain Jun An Li IMG #5
Mogan Mountain Jun An Li IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp