Hangzhou Eastern Garden: Een Symbiotische Relatie tussen Muziek en Ruimte

Een Unieke Privéwoning Ontworpen door T.K.Chu Design

Na een ontwerp- en bouwperiode van meer dan vijf jaar verwelkomt een nieuwe villa met een 270 graden uitzicht op de Qiantang-rivier in Hangzhou zijn eigenaren. De villa behoort toe aan een familie van muziekliefhebbers, wat duidelijk het ontwerpconcept van dit project bepaalt: het creëren van een symbiotische relatie tussen muziek en ruimte.

Een privé-muziekkamer op de bovenverdieping verlicht het hele project. Om de beste akoestische omgeving te garanderen, werd de bank die oorspronkelijk in de muziekkamer stond naar de gang verplaatst. Voor de verbouwing braken de oorspronkelijke dragende muur en trap de integriteit en vloeiendheid tussen de eetkamer en de woonkamer. Om dit probleem op te lossen, heeft de ontwerper de positie van de trap veranderd en de dragende muur verbouwd om hun decoratieve eigenschappen te vergroten.

Het project is geïnspireerd door een familie van muziekliefhebbers en heeft 5 jaar gekost om een ruimte te creëren die een symbiotische relatie met muziek heeft. Materialen met zowel Oosterse als Moderne kenmerken en delicate kunstwerken met flexibele lijnen en een goed geordende volgorde weerspiegelen de muziek goed, waardoor elk element in de ruimte elkaar op de meest harmonieuze manier verwelkomt.

Hangzhou Eastern Garden bevindt zich in Hangzhou, China. Een privé-muziekkamer op de bovenverdieping verlicht het hele project. Om de beste akoestische omgeving te garanderen, werd de bank die oorspronkelijk in de muziekkamer stond naar de gang verplaatst. Voor de verbouwing braken de oorspronkelijke dragende muur en trap de integriteit en vloeiendheid tussen de eetkamer en de woonkamer. Om dit probleem op te lossen, heeft de ontwerper de positie van de trap veranderd en de dragende muur verbouwd om hun decoratieve eigenschappen te vergroten.

Hangzhou Eastern Garden is een unieke privéwoning ontworpen door T.K.Chu Design. Het project begon in augustus 2015 en werd in mei 2019 voltooid in Hangzhou, China. Het ontwerp maakt gebruik van hoogwaardige materialen zoals sequoia bruin, Ti-gecoat roestvrij staal, eucalyptus hout, ebbenhout en ultrahelder glas. Daarnaast zijn er goed geselecteerde akoestische materialen gebruikt om de audio-ervaring van de bewoners te verbeteren.

Hangzhou Eastern Garden is bekroond met de Zilveren A' Design Award in de categorie Interieurruimte, Retail en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in expertise, innovatie en artistiek vakmanschap. Het ontwerp van Hangzhou Eastern Garden toont een opmerkelijk niveau van excellentie en brengt positieve gevoelens, verbazing en verwondering teweeg.

Met Hangzhou Eastern Garden heeft T.K.Chu Design een unieke privéwoning gecreëerd die een symbiotische relatie tussen muziek en ruimte belichaamt. Het ontwerp benadrukt de harmonie tussen materialen, kunstwerken en de omgeving, waardoor een inspirerende en verfijnde leefruimte ontstaat voor de muziekliefhebbers die hier wonen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: T.K. CHU DESIGN
Afbeeldingscredits: image #0: Photographer Boris Shiu image #1: Photographer Boris Shiu image #2: Photographer Boris Shiu image #3: Photographer Boris Shiu image #4: Photographer Boris Shiu Main image is image #0 Optional Image #1 is Image #1 Optional Image #2 is Image #2 Optional Image #3 is Image #3 Optional Image #4 is Image #4
Projectteamleden: T.K.CHU Yi Ying Yang I Chung Chiu Po Yang Huang Yi Ju Lin Li Yun Chen Chiung Wen Chang Xiao Fang Zhang Ling Wang
Projectnaam: Hangzhou Eastern Garden
Projectklant: T.K. CHU DESIGN


Hangzhou Eastern Garden IMG #2
Hangzhou Eastern Garden IMG #3
Hangzhou Eastern Garden IMG #4
Hangzhou Eastern Garden IMG #5
Hangzhou Eastern Garden IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp