Exclusieve Privilege: Een Harmonie van Klassiek en Modern

Chun-Chiao Wu's Meesterwerk van Woonontwerp

In de wereld van interieurontwerp is het creëren van een ruimte die zowel klassieke elegantie als moderne scherpte uitstraalt een ware kunstvorm. Chun-Chiao Wu, een ontwerper met een scherp oog voor detail, heeft dit concept tot leven gebracht in het project 'Exclusive Privilege'.

De uitdaging van het ontwerpen van een 'gezonde woning' voor een welgestelde doelgroep werd door het ontwerpteam met beide handen aangenomen. De focus lag op het optimaliseren van licht en ventilatie binnen de bestaande plattegrond, om zo het concept van een gezonde leefomgeving te realiseren. Het resultaat is een residentie die niet alleen een weldaad is voor het oog, maar ook voor het welzijn van haar bewoners.

De 'club-achtige' publieke ruimtes zijn een knipoog naar de zakelijke doelgroep van het project. De woonkamer, eetkamer en studeerkamer zijn ontworpen met het idee dat de eigenaren hier zowel diners als zakelijke bijeenkomsten kunnen houden. Het klassieke ontwerp dient als basis, terwijl metalen elementen en strakke lijnen de moderne stijl accentueren.

Wat 'Exclusive Privilege' onderscheidt, zijn de minimalistische lineaire lichten die in verschillende richtingen over het plafond lopen, waardoor een hedendaagse sfeer ontstaat met een spel van horizontale en verticale lijnen. Daarnaast zorgt de unieke vorm van de wandkast in de studeerkamer ervoor dat deze niet alleen functioneel is, maar ook dient als een visueel aantrekkelijk element in de ruimte.

De gebruikte bouwmaterialen zoals marmer, ijzer, sierlijsten, lineaire verlichting en metaal, dragen bij aan de klassieke en grootse uitstraling die het zakelijke publiek aanspreekt. Tegelijkertijd zorgen de lineaire lichten voor een moderne touch, waardoor het ontwerp niet eentonig wordt. Deze delicate balans verrijkt de ruimte zonder afbreuk te doen aan de klassieke schoonheid.

Met een totale oppervlakte van ongeveer 115,7 vierkante meter, inclusief een foyer, woonkamer, eetkamer, keuken, hoofdslaapkamer, twee secundaire slaapkamers en een studeerkamer, biedt het ontwerp ruimte en comfort. De nadruk op een ruime en flexibele woon- en studeerkamer sluit naadloos aan bij de behoeften van de zakelijke doelgroep.

De ontwerpers hebben de eisen van een 'gezonde woning' en de zakelijke behoeften van de opdrachtgever vertaald naar een ruimte waar klassieke schoonheid en moderne trends samenkomen. De eigenaar was zo onder de indruk van de sfeer in de modelwoning dat de koop direct na het eerste bezoek werd gesloten. Dit project is niet alleen een toonbeeld van esthetische verfijning, maar ook van functioneel design dat aansluit bij de levensstijl van de bewoners.

De grootste uitdaging was het bieden van voldoende opslagruimte in de smalle slaapkamers. Door het plaatsen van verborgen kasten is de opslagcapaciteit gemaximaliseerd en de visuele druk verminderd. De lineaire verlichting, die zich uitstrekt van onder het tv-meubel tot aan het tv-blad, vereiste nauwkeurig vakmanschap voor een perfecte afwerking. Het huis is een perfecte samensmelting van klassieke en moderne elementen, waarbij elk detail bijdraagt aan een unieke woonervaring.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chiun Ju interior design
Afbeeldingscredits: Chiun Ju interior design
Projectteamleden: Chun-Chiao Wu
Projectnaam: Exclusive Privilege
Projectklant: Chiun Ju Interior Design


Exclusive Privilege IMG #2
Exclusive Privilege IMG #3
Exclusive Privilege IMG #4
Exclusive Privilege IMG #5
Exclusive Privilege IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp