Speelse Innovatie: Meland Club's Binnen Speeltuin

Li Xiang's Creatieve Visie op Natuur en Mechanica

Ontwerper Li Xiang presenteert met de Meland Club een binnen speeltuin die de grenzen van architectuur en kunst opzoekt. Dit project, geïnspireerd door de bescherming van bedreigde diersoorten, biedt een levendige en educatieve ervaring voor jong en oud.

In het hart van Beijing heeft Li Xiang een wonderbaarlijke wereld gecreëerd waarin kinderen en ouders samen kunnen genieten van een unieke vorm van amusement. De Meland Club, een 10.000 vierkante meter grote binnen speeltuin, is een fusie van futuristische mechanische esthetiek en de rijke diversiteit van de natuur. Het ontwerp, dat zich onderscheidt door zijn innovatieve integratie van mechanische en artistieke elementen, biedt een dynamische ervaring waarin de schoonheid van statische architectuur tot leven komt.

De inspiratie voor de Meland Club is ontleend aan het idee om een nieuwe levensadem te geven aan uitgestorven dieren. Li Xiang gebruikt levendige kleuren en dierlijke afbeeldingen om een sfeer te scheppen die zowel tot de verbeelding spreekt als educatief is. Door het abstracte mechanische ontwerp worden bezoekers meegenomen op een avontuurlijke reis door verschillende themagebieden: Insecten, Oceanen, Land, Lucht en Jungle.

De kracht van het ontwerp ligt in de unieke eigenschappen die Li Xiang heeft toegepast. Door architecturale logica te combineren met mechanische esthetiek, ontstaat er een speelse en ritmische schoonheid die de conventionele opvattingen van binnenruimtes uitdaagt. De Meland Club is niet alleen een plek voor vermaak, maar ook een platform voor kunstzinnige waardering en esthetische educatie.

De ontwerpspecificaties van de Meland Club zijn indrukwekkend. Het project, voltooid in september 2023, is een toonbeeld van technische verfijning en creatieve durf. De ruimtes zijn verrijkt met afbeeldingen van 60 uitgestorven dieren, waardoor de speelervaring een diepere, educatieve laag krijgt. Het is een plek waar amusement en leren hand in hand gaan.

Li Xiang's Meland Club is meer dan een speeltuin; het is een 'Wonderbaarlijk Museum van de Natuur'. Het ontwerp, bekroond met de prestigieuze Platinum A' Design Award, is een erkenning voor wereldklasse ontwerp en innovatie. De Meland Club staat symbool voor een tijdperk waarin kunst, wetenschap, ontwerp en technologie samenkomen om de wereld een betere plek te maken.

Met de erkenning van de A' Design Award bevestigt Li Xiang's Meland Club zijn status als een baanbrekende creatie in de wereld van interieurontwerp en amusement. Het is een plek waar families samen kunnen komen om te genieten van de wonderen van de natuur, gepresenteerd in een omgeving die zowel futuristisch als diep geworteld is in de realiteit.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Li Xiang
Afbeeldingscredits: Image #1: X+LIVING Image #2:X+LIVING Image #3:X+LIVING Image #4:X+LIVING Image #5:X+LIVING
Projectteamleden: Li Xiang
Projectnaam: Melandb club
Projectklant: X+Living


Melandb club IMG #2
Melandb club IMG #3
Melandb club IMG #4
Melandb club IMG #5
Melandb club IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp