Dewy Glow: Een Verfrissende Kijk op Een Scalp Care en Hair Care Clinic

Een Ontwerp van Fu-Cheng Chou

Inleiding:

De Dewy Glow scalp care en hair care clinic is een uniek ontwerp dat zich richt op het creëren van een verfrissende en levendige sfeer. Geïnspireerd door de elementen water en licht, weerspiegelt dit ontwerp de filosofie van esthetische geneeskunde en de zoektocht naar natuurlijke schoonheid. Met behulp van lichte kleuren en slim gebruik van materialen en verlichting, is Dewy Glow een ruimte die de vitaliteit van water en licht omarmt.

De Dewy Glow clinic is ontworpen door Fu-Cheng Chou en zijn team. Het ontwerp maakt gebruik van spiegelende oppervlakken en zilverkleurige metalen om de helderheid van water weer te geven. Daarnaast zijn er steenpatronen en watergolfpatronen gebruikt om een heldere en levendige sfeer te creëren. Het resultaat is een ruimte die de natuurlijke elementen integreert en een gevoel van rust en sereniteit uitstraalt.

De unieke eigenschappen van het Dewy Glow ontwerp zijn te vinden in de details. De gang is bijvoorbeeld ontworpen met een gebogen plafond van roestvrijstalen panelen, waarin indirecte verlichting is verwerkt. Dit zorgt voor een dynamisch spel van licht en schaduw gedurende de dag. De transparante gevel en de wanddecoraties zijn ook geïnspireerd op watergolven, waardoor de ruimte een vloeiend effect krijgt. Het gebruik van materialen zoals mineraalverf, roestvrijstalen gegolfde panelen en watergolfpatroonglas draagt bij aan de unieke uitstraling van Dewy Glow.

De Dewy Glow clinic is gerealiseerd met behulp van verschillende technologieën en materialen. Mineraalverf is gebruikt voor de afwerking van de ruimte, terwijl het plafond, de gangen en de kasten zijn bekleed met houtfineer en melamine. Kunststeen is gebruikt voor de operatiekamer om het aantal voegen te minimaliseren en te voldoen aan de medische normen. Het resultaat is een ruimte die niet alleen esthetisch aantrekkelijk is, maar ook functioneel en hygiënisch.

De Dewy Glow clinic beslaat een oppervlakte van 148,7 vierkante meter en is onderverdeeld in een ontvangstgedeelte, een productervaringsruimte, een dokterskamer, twee operatiekamers, twee toiletten en een VIP-lounge. Het open ontwerp van het ontvangstgedeelte en de productervaringsruimte biedt klanten de mogelijkheid om vrij rond te lopen en te verkennen.

Het Dewy Glow ontwerp is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar ook functioneel. De reflecterende spiegels in het interieur creëren een gevoel van ruimte en vergroten de hoogte en breedte van de ruimte. De grote ramen in het ontvangstgedeelte zorgen voor voldoende natuurlijk licht en bieden een panoramisch uitzicht op Taipei 101. De natuurlijke elementen, zoals de stoelen in de vorm van stenen, dragen bij aan een ontspannen en rustgevende sfeer. Zelfs de toiletten zijn ontworpen met donkere kleuren om de duisternis van de natuur weer te geven.

Het Dewy Glow ontwerp is gerealiseerd in maart 2022 in Taiwan. Het ontwerp is gebaseerd op uitgebreid onderzoek en combineert de elementen water en licht op een unieke en verfrissende manier. Het resultaat is een ruimte die zowel esthetisch als functioneel is, en die klanten een ontspannen en verkwikkende ervaring biedt.

Het Dewy Glow ontwerp heeft ook erkenning gekregen in de vorm van de Bronze A' Design Award in 2023. Deze prestigieuze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en vakmanschap, en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Met zijn verfrissende benadering van een scalp care en hair care clinic, is Dewy Glow een voorbeeld van innovatief en doordacht ontwerp. Het ontwerp van Fu-Cheng Chou en zijn team weet de natuurlijke elementen op een unieke manier te integreren en creëert daarmee een ruimte die zowel esthetisch als functioneel is. Dewy Glow is een plek waar klanten kunnen genieten van een ontspannen en verkwikkende ervaring, terwijl ze de zorg en aandacht krijgen die ze verdienen.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Fu-Cheng Chou
Afbeeldingscredits: Palladio interior design
Projectteamleden: Fu-Cheng Chou
Projectnaam: Dewy Glow
Projectklant: Fu-Cheng Chou


Dewy Glow IMG #2
Dewy Glow IMG #3
Dewy Glow IMG #4
Dewy Glow IMG #5
Dewy Glow IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp