Taichung One Palace Residence: Een Luxueus Show Flat in Taiwan

Ontworpen door Chen-Han Yang

Inleiding:

Taichung One Palace Residence is een luxueus show flat project gelegen in een chique wijk in Taichung, Taiwan. Ontworpen door de getalenteerde ontwerper Chen-Han Yang, combineert dit project op harmonieuze wijze luxe materialen en strakke ontwerpen om een perfecte balans te creëren tussen traditioneel en modern. Met tal van contrastelementen, zoals transparantie en soliditeit, en de integratie van vloeiende lijnen en strakke vormen, biedt deze residentie een unieke en verfijnde leefomgeving.

De visie van Chen-Han Yang voor dit project is gebaseerd op het idee dat ruimte kan worden verdeeld op basis van functie, maar dat het leven continu en eindeloos moet zijn. Het leven moet niet worden beperkt, maar juist door solide objecten heen dringen om een breder en gevarieerder zicht op de ruimte te krijgen. Door beperkingen te beperken, verwarring te combineren en perfecte balans te vinden tussen dynamiek en statische elementen, weet de ontwerper zijn eigen definitie van luxe te interpreteren en te vertalen naar ruimtelijke stroming en schaal.

Belangrijkste kenmerken:

Wat dit project onderscheidt van andere ontwerpen zijn de luxueuze materialen en het doordachte ontwerp. Chen-Han Yang heeft zorgvuldig gebruik gemaakt van contrastelementen, zoals transparantie en soliditeit, en vloeiende lijnen en strakke vormen om de essentie van het ontwerp te benadrukken. Vanuit een holistisch perspectief zijn er identieke concepten te vinden, maar bij nadere inspectie zijn er ook tal van verfijnde details te ontdekken die allemaal gerelateerd zijn aan de kern van het ontwerp. Dit zorgt voor een scherp maar grenzeloos ontwerp.

Technologie en specificaties:

Om dit ontwerp te realiseren, zijn materialen zoals marmer, houtfineer, geborsteld metaal en wandbekleding gebruikt. De totale oppervlakte van het project is 340 vierkante meter.

Interactie en locatie:

Als luxueuze show flat heeft Chen-Han Yang de ruimtelijke stroming opnieuw vormgegeven. Hij heeft het openbare gedeelte opgedeeld in drie zones voor wonen, dineren en studeren, maar deze zones worden nog steeds als één ruimte ervaren dankzij het gebruik van solide en transparante elementen. Door het combineren van de kleur goud en het element water in het moderne ontwerp, wat beide verwijst naar "welvaart" in de traditionele Chinese Feng Shui, creëert dit ontwerp een luxe ervaring voor de high-end en elite klanten. Het project is gelegen in Taichung, Taiwan en de bouw begon in februari 2020 en werd voltooid in september 2020.

Onderzoek en uitdagingen:

Chen-Han Yang heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de verwachtingen van high-end klanten op het gebied van woongenot en visuele impact. Alle materialen en meubels in het project zijn zorgvuldig gekozen vanwege hun impliciete betekenis tussen traditioneel en eigentijds, en voor hun visuele uitstraling. Elk detail is zorgvuldig gecontroleerd en geïnterviewd door Chen-Han Yang, waardoor de nauwkeurigheid van de ruimtelijke stroming wordt gegarandeerd en de beste woonervaring wordt geboden. Ondanks dat Chen-Han's unieke ontwerp aanvankelijk in twijfel werd getrokken vanwege de stereotypen rondom luxe show flats, slaagde hij er dankzij zijn ervaring in Milaan en zijn vermogen om hulpbronnen uit zowel Italië als Taiwan te integreren, in om een verbluffend project te realiseren dat het vertrouwen en de complimenten van zijn klanten heeft gewonnen.

Awards en erkenning:

Taichung One Palace Residence is bekroond met de Iron A' Design Award in de categorie Interior Space, Retail en Exhibition Design in 2021. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Het ontwerp wordt gerespecteerd vanwege de integratie van beste praktijken uit de industrie en competente technische kenmerken, die bijdragen aan een betere wereld en positieve gevoelens oproepen.

Met Taichung One Palace Residence heeft Chen-Han Yang een verfijnd en luxueus show flat ontworpen dat de perfecte balans vindt tussen traditioneel en modern. Door het gebruik van contrastelementen en doordachte ontwerpdetails weet hij een unieke en verfijnde leefomgeving te creëren voor high-end klanten. Dit project is een terechte winnaar van de Iron A' Design Award en een inspiratiebron voor toekomstige ontwerpers.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chen-Han Yang
Afbeeldingscredits: Chen-Han Yang
Projectteamleden: Chen-Han Yang
Projectnaam: Taichung One Palace Residence
Projectklant: Chen-Han Yang


Taichung One Palace Residence IMG #2
Taichung One Palace Residence IMG #3
Taichung One Palace Residence IMG #4
Taichung One Palace Residence IMG #5
Taichung One Palace Residence IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp