Bathing Summer Day: Een Warme en Ontspannende Ouder-Kind Woning

Een Residentiële Woning Ontworpen door Yi Chun Chung

Inleiding:

De residentiële woning "Bathing Summer Day" is een prachtig ontwerp van Yi Chun Chung dat verschillende ruimtes met elkaar verbindt om een warme, ontspannende, dynamische en rustige ouder-kind woning te creëren. Met een ruime woonkamer, een semi-open aluminium-omlijste glazen studeerkamer en een kinderkamer vol levendigheid, is dit ontwerp uniek en hartverwarmend.

Ontwerper Yi Chun Chung heeft met "Bathing Summer Day" een woning gecreëerd die de ruimtes van verschillende functies integreert en met elkaar verbindt. Bij het betreden van de woning valt meteen de ruime woonkamer op, evenals de semi-open aluminium-omlijste glazen studeerkamer. Hoewel deze ruimtes verschillende functionele gebieden hebben, behouden ze een ruimtelijk en helder visueel effect.

De kinderkamer is voornamelijk ingericht met zoete en tedere kleuren, met prachtige wanddecoraties en kleine potplanten, waardoor de ruimte vol vitaliteit is. De ronde knopvormige handgrepen van de kledingkast zijn felgekleurd en verspreid, waardoor een interessante hoek in de kamer ontstaat. Elk detail in het ontwerp vertelt het hartverwarmende verhaal van een gezin van vijf.

De technologie achter dit ontwerp maakt gebruik van verschillende elementen om de ruimtes tot leven te brengen. De entree maakt gebruik van een grijze spiegel om de smalle gang te vergroten en integreert de opbergruimte met de tv-wand. Het gebruik van grijze speciale verf als hoofdkleur zorgt ervoor dat de ruimte visueel niet te zwaar wordt. De transparante glazen compartimenten van de studeerkamer maken de boekenkast tot het middelpunt van de ruimte. De piano is gecombineerd met een schuifdeur boekenkast. De schuifdeur kan naar links en rechts schuiven en kan worden gebruikt om te tekenen, zodat kinderen hun verbeelding en creativiteit kunnen gebruiken tijdens het lezen.

Deze woning heeft een oppervlakte van 165 vierkante meter en is in 2020 voltooid. Het ontwerp is tot stand gekomen door nauw te communiceren met de bewoners, zodat hun echte behoeften kunnen worden vervuld. Het resultaat is een mensgericht ontwerp dat het leven van de bewoners verbetert.

Met "Bathing Summer Day" heeft Yi Chun Chung een prachtige ouder-kind woning gecreëerd die warmte, ontspanning en dynamiek uitstraalt. Het unieke ontwerp en de aandacht voor detail maken deze woning een ware blikvanger. Het is dan ook geen verrassing dat dit ontwerp bekroond is met de Iron A' Design Award in 2021 in de categorie Interior Space, Retail and Exhibition Design.

Fotograaf Andy Wang heeft de prachtige beelden van dit ontwerp vastgelegd. Met "Bathing Summer Day" bewijst Yi Chun Chung dat een woning niet alleen functioneel kan zijn, maar ook een bron van inspiratie en schoonheid kan zijn.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Chung Yi Chun
Afbeeldingscredits: Photographer Andy Wang.
Projectteamleden: Chung Yi Chun
Projectnaam: Bathing Summer Day
Projectklant: Chung Yi Chun


Bathing Summer Day IMG #2
Bathing Summer Day IMG #3
Bathing Summer Day IMG #4
Bathing Summer Day IMG #5
Bathing Summer Day IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp