Zonovergoten Groen

Een Serene Woonomgeving Geïnspireerd op Boutique Hotels

Met een neutraal kleurenpalet en een eenvoudig modern ontwerp, is het project Zonovergoten Groen geïnspireerd op de ervaring van de klant met boutique hotels tijdens zijn reizen in het buitenland. Het gebruik van grijstinten, zwart metaalwerk en houten elementen creëert een visueel gelaagde en hoogwaardige sfeer in deze serene woonomgeving.

Door middel van minimalistische ontwerptechnieken en het toepassen van universeel design, is er gestreefd naar een ontspannen en moderne woning voor de klant. Het kleurenschema bestaat uit zwart, beige en grijstinten, zonder overbodige decoratie. Grote ramen zorgen voor maximale natuurlijke verlichting en bieden uitzicht op het groene park voor het gebouw. De open opzet van de openbare ruimtes laat natuurlijk licht en ventilatie toe, waardoor er een vloeiende ruimte ontstaat.

In deze elegante ruimte wordt gebruik gemaakt van gladde, geborstelde houtfineer, speciale verf, kunstmatige marmeren tegels en geïmporteerde tegels om een warme en gelaagde esthetiek te creëren. De entree is voorzien van metselwerktegels, het plafond heeft een donker walnootpatroon en de woonkamer heeft een tv-wand met geïmporteerde wandtegels en zwart metaalwerk voor een strakke en cleane uitstraling. De vista muur is behandeld met speciale verf en LED-strips.

Bij binnenkomst door de entree is er een half-transparante ruimte gedefinieerd door houten roosters. Daarnaast is er een ultra krasbestendige houten vloer te zien, gevolgd door een handgeveegde kijkwand van speciale verf aan het einde van de ruimte. Deze wand heeft glinsterende donkergroene en lichtgrijze kleuren en wordt aangevuld met LED-strips voor een verrijkt gelaagd visueel effect.

De TV-wand is ontworpen met een marmerpatroon van kunstmatige metselwerktegels en zwart metaalwerk, wat zorgt voor een strakke en cleane uitstraling. Door het verwijderen van de oorspronkelijke scheidingswand blijven de studeerkamer en de woonkamer visueel en akoestisch met elkaar verbonden, terwijl er ook voldoende zonlicht door het interieur kan stromen. De binnenruimte is ook ingericht als yogaruimte en studeerkamer.

Het project werd voltooid in oktober 2018 in Hsinchu County, Taiwan. Het interieur heeft een warme sfeer met een houten vloer en een open plattegrond. De keuken is voorzien van een kookeiland met opbergruimte en een plek om lichte maaltijden te bereiden. Het meubilair in het eetgedeelte heeft een donker walnoot thema en wordt aangevuld met geometrische schilderijen die door de klant zijn verzameld. De banken zijn tegen een unieke wand geplaatst, wat zorgt voor een gelaagd visueel effect en de algehele circulatie in het interieur verbetert. De hoofdslaapkamer is slim verborgen.

Er waren enkele uitdagingen bij het realiseren van dit ontwerp. Zo moest er veel overleg plaatsvinden met ambachtslieden op locatie om ervoor te zorgen dat de speciaal geverfde kijkwand bij de entree het gewenste visuele effect had. Daarnaast waren er veel aanpassingen nodig voor het donkere walnoot-gepatineerde plafond in de gang om de optimale afwerkkwaliteit te bereiken.

Met Zonovergoten Groen wilde het ontwerpteam een gereserveerde en cultureel verrijkte woonruimte creëren, gebaseerd op praktische functies en esthetisch wonen. De openbare ruimtes met grote ramen en uitzicht op het groen zijn ontworpen zonder overbodige decoraties, terwijl het privégedeelte is ontworpen als een warm en ontspannend rustgebied.

Het ontwerp van Zonovergoten Groen is bekroond met de Bronze A' Design Award in de categorie Interieur, Detailhandel en Tentoonstellingsontwerp in 2020. Deze prijs wordt toegekend aan ontwerpen die uitblinken in creativiteit en inventiviteit en bijdragen aan verbeteringen in de kwaliteit van leven.

Afbeeldingen met dank aan WJ PHOTO STUDIO (2018).


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Derson Chiu
Afbeeldingscredits: WJ PHOTO STUDIO(2018)
Projectteamleden: Derson Chiu Pei-Jung Hsu
Projectnaam: Sun Bathed Greenery
Projectklant: Derson Chiu


Sun Bathed Greenery IMG #2
Sun Bathed Greenery IMG #3
Sun Bathed Greenery IMG #4
Sun Bathed Greenery IMG #5
Sun Bathed Greenery IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp