Wu Sian: De Grenzeloze Theehuiservaring van Gong Cha

Gong Cha California en Vinci Solution presenteren een modern theehuisontwerp

Gong Cha California en Vinci Solution hebben samengewerkt om een uniek commercieel theehuis te creëren, Wu Sian. Dit project weerspiegelt de ambitie van Gong Cha om wereldwijd uit te breiden en de theecultuur te vormen.

Wu Sian, wat 'grenzeloos' betekent in het Chinees, is een project dat de kernwaarden van Gong Cha belichaamt: thee, gezelschap, kunst, smaak en moment. Deze waarden vormen samen de essentie van Gong Cha en dragen bij aan de wereldwijde theecultuur. Het ontwerp van Wu Sian is gebaseerd op de wereldwijde normen van Gong Cha, wat het project uniek maakt.

Het exterieur van het project omvat een winkelbord, een luifel, een ivoren verlichtingspaneel, een donkergrijs raamkozijn en de buitenmuur, en de deur, die het woordmerk van Gong Cha gegraveerd heeft. Het interieur bestaat uit een open ruimte, een toonbank, een keuken, een subkeuken en meubilair. Het theehuis benadrukt een comfortabele eerste indruk en de aantrekkelijkheid van het logo-ontwerp door het gebruik van de puntkleuren van Gong Cha en natuurlijk houtmateriaal.

De combinatie van houten latten, een marmeren aanrechtblad en metalen accenten creëert een gemoderniseerd theehuis dat iedereen kan waarderen en genieten. Het project beslaat in totaal 1.197 vierkante voet. Het gebruik van warme kleuren van de indirecte verlichting in de toonbankruimte geeft een harmonieuze indruk. Gong Cha stelt klanten in staat om gemakkelijk onze producten te kiezen en te begrijpen met behulp van diverse visuele materialen zoals het menu en de bewegwijzering.

De uitdagingen van dit project lagen in het ontwerpen van een merkervaring voor de internationale franchise theehuis - Gong Cha. Het doel was om zowel internationale als lokale elementen te integreren, wat de primaire uitdaging van commercieel ontwerp is. De oplossing lag in het verkennen van de relatie tussen merkelementen en ruimtelijke bouwtechnieken. Door het merkimago in de theehuisruimte te integreren, kon de productwaarde en de aantrekkingskracht van het merk worden verhoogd, en kon het merkimago en de zelfidentiteit worden versterkt.

Wu Sian is een bekroond ontwerp, dat de Iron A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award in 2022 heeft gewonnen. Deze prijs wordt toegekend aan goed ontworpen, praktische en innovatieve creaties die voldoen aan professionele en industriële eisen. Ze worden gerespecteerd voor het integreren van de beste praktijken in de industrie en competente technische kenmerken, en dragen bij aan een betere wereld.


Projectdetails en Credits

Projectontwerpers: Gong Cha USA CA
Afbeeldingscredits: Image #1: Creator Vinci Solution, Gong cha - Wu Sian, 2021. Image #2: Creator Vinci Solution, Gong cha - Wu Sian, 2021. Image #3: Creator Vinci Solution, Gong cha - Wu Sian, 2021. Image #4: Creator Vinci Solution, Gong cha - Wu Sian, 2021. Image #5: Creator Vinci Solution, Gong cha - Wu Sian, 2021. Video Credits: Gong cha Global
Projectteamleden: Project Manager: Alice Wong Lead Brand Designer: Min Huei Lu Account Manager: Justin Kou Senior Lead Designer: Chris Doan Senior Interior Designer: Amy Fender Design Coordinator: James Huy Engineering: Binh Wong
Projectnaam: Wu Sian
Projectklant: Gong Cha USA CA


Wu Sian IMG #2
Wu Sian IMG #3
Wu Sian IMG #4
Wu Sian IMG #5
Wu Sian IMG #5

Lees meer op Pracht Ontwerp